Örebro Volley orsakade IKSU sin andra förlust på lika många dagar när man vann med klara 3-0 i set. I Örebro Volley var det centrarna som tog för sig vid nätet och Hedda Broberg (13 p) och Jonna Nilsson (12 p) var båda på tvåsiffrigt i poängprotokollet.

IKSU som förlorat med 1-3 under lördagen mot Lindesberg startade annars matchen piggt inte minst från servelinjen. Örebro Volley hade bara ledningen 8-6 inledningsvis men kunde sakta ta kontroll över händelserna när gästerna bitvis hade stora problem av göra egna poäng mot Örebro Volleys block- och försvarsspel. IKSU får bara ihop fyra anfallspoäng i första set och Örebro Volley kan springa ifrån rejält i mitten av setet. Örebro Volley gör en del misstag inte minst från servelinjen och genom flera nätberöringar så setsiffrona slutade 25-16 trots massivt spelövertag.

Örebro Volley kommer ut som ett betydligt bättre lag i andra set och med bra tryck från servelinjen och i anfallet samtidigt som de egna misstagen var färre gjorde att man tog mycket av syret ii hallen för gästande IKSU. 8-2 blev till 16-4 och 21-4 innan setet slutade 25-8. IKSU tillåts bara göra 3 anfallspoäng. Örebro Volley gör fyra serveäss och fyra blockpoäng och anfallsspelet var mer balanserat än i inledningen av matchen.

Efter den långa pausen mellan andra och tredje set så gjorde gästande IKSU en sista push. Inledningen av tredje set var den spelmässigt bästa perioden i matchen där IKSU började skapa egna anfallspoäng regelbundet. När tredje set summeras så gör det 8 anfallspoäng vilket är fler än första och andra set tillsammans. Örebro Volley lyfter också sitt anfallsspel när det blir fler längre bolldueller och står för 16 anfallspoäng i tredje set. Fyra från Jonna Nilsson och fyra från Hedda Broberg och centrarnas anfall var lyckosamt matchen igenom. Setet skrevs till 25-13 och den glada publiken fick inte se en spännande match men den var full av många bra prestationer och publikfriande spel när IKSU bitvis spelade mycket inspirerat försvar mot Örebro Volleys anfallsglada spel.

Precis som i finalen i Grand Prix så var det centern Hedda Broberg som blev vald till MVP. Hon klev av planen med 8 anfallspoäng, 3 blockpoäng och 2 servepoäng och gjorde en av sina bättre offensiva matchen för säsongen. Även centerkollegan Jonna Nilsson var effektiv och hade nästan samma siffror som Hedda men hade ett blockpoäng färre.

Nu väntar en träningsvecka innan Örebro Volley ställs mot tabellfemman Sollentuna på bortaplan kommande lördag.

– Efter ett första set med på tok för många egna misstag så tar vi kontroll på vår egen prestation. IKSU kom från en tuff förlust under lördagen och vi såg piggare ut genom hela matchen och när vi får fart på anfallsspelet så är vi svåra att möta hemma i Idrottshuset, säger Head Coach Jonas Svantesson.