Klara 3-0 i den första kvartsfinal i bäst av fem mot Sollentuna VK och Örebro Volley var bättre än hemmalaget i spelets alla moment vilket sifforna 25-15, 25-11 och 25-13 också bekräftar.

Matchstarten blev uppskjuten dryga 30 minuter med det störde inte Örebro Volleys uppladdning. Genom att sätta press på Sollentuna genom bra serve och effektivt anfall direkt så tog Örebro Volley kommandot och hade tidigt en 10-2 ledning. Men hemmalaget kunde snabbt komma tillbaka något innan Örebro Volley återigen tog kommandot. Båda lagen hade lite för många misstag i första set och kanske var det lite tidiga slutspelsnerver hos lagen. Örebro Volley fortsätter att producera anfallspoäng och kan defilera till 25-15. Poängbäst i första set var Paulina Lindberg som hade 5 egna poäng och vann 4 av 7 anfall.

Det andra setet är jämnt till 4-4 men efter det så gör Örebro Volley ett rejält tryck och ett gäng servar senare inklusive två serveäss och gynnsamma blocklägen som gav fyra blockpoäng så stod det 12-5 på poängtavlan och setet kändes avgjort. Efter det rycket så har hemmalaget förtvivlat svårt att ta egna poäng mot Örebro Volleys samlande block och försvar. Dessutom har Örebro Volley fått igång alla anfallare som gör att Sollentuna har svårt att få stopp på de olika anfallspunkterna. 25-11 till Örebro Volley och rejäl medvind.

I tredje set så for tankarna till Queen och låten Don´t stop me now när centern Jonna Nilsson var närmast ostoppbar i anfallet. Men hon var inte ensam och när man summerar tredje set så har Örebro Volley producerat 17 anfallspoäng. Head Coach Jonas Svantesson gör flera byten under andra och tredje set och inhopparna Sofia Andersson, Diana Lindbom och Maja Hedén tar vara på varje sekund och bidrar till att Sollentuna aldrig får chansen i tredje set och trots att takten slås av mot slutet så står det 25-13 när domaren blåser av matchen.

Örebro Volley tar en första planenlig seger i SM-slutspelet. Sollentuna gör 19 anfallspoäng i matchen och att jämföra med Örebro Volleys 42 anfallspoäng. Kanske lite för många anfallsmisstag inledningsvis men tillsammans med bra servepress och bra block så hade Örebro Volley övertaget genom hela matchen. Poängbäst var Kira Thomsen och Paulina Lindberg med 13 poäng vardera. Centeranfallet var effektivt och med 11 kills (dödade anfall) på 18 pass. Nu vänder kvartsfinalen till Idrottshuset med två matcher kommande vecka och med kvartsfinal 2 på onsdag 19:00.

– Vi kommer inte riktigt upp i nivå i första set utan misstagen gör att matchbilden blir ryckig. Men vi blir stabilare och stabilare under matchen och kan kväva Sollentunas anfallsspel i långa perioder. Vi har några detaljer vi kan göra bättre och vi kommer att jobba med att bli ännu effektivare i anfallsspelet till nästa match, säger Head Coach Jonas Svantesson.