Bragdvändning gav Örebro Volley det åttonde GP-guldet!

Underläge 0-2 i set och 13-19 i tredje set satte scenen för en av Grand Prix historiens största comebacker. Örebro Volley räddade inte bara matchboll mot Hylte/Halmstad utan kunde till slut jubla sist och mest efter 15-12 i avgörande set.

För en comeback krävs ett underläge och i det två första seten. Serieledande Hylte/Halmstad anföll och servade betydligt bättre än Örebro Volley och i första set var Örebro Volley aldrig nära och förlorade med hela 25-19. I andra set var det lite spänning vid underläge 19-21 men Hylte/Halmstads anfallsspel var betydligt bättre än Örebro Volleys och ledda av nyförvärvet Mellissa Kolurbasi som bitvis var omöjlig att stoppa kunde de spela hem andra setet med 25-20. Örebro Volley var hårt pressande och gjorde bara 8 respektive 10 anfallspoäng i första och andra set.

Det tredje setet såg ut att gå samma öde till mötes när Hylte/Halmstad gjorde, vad många trodde var, ett guldryck i mitten av setet till 19-13. Men till skillnad från de första två setet så hade Örebro Volley fått igång sitt anfallsspel och efter en sista timeout av Head Coach Jonas Svantesson så startade upphämtningen. Örebro Volley knaprade in boll för boll och poäng för poäng och till sist var setet så där spännande som bara volleyboll kan vara när det stod 22-22 på poängtavlan. Örebro Volley tar också ledningen men det är Hylte/Halmstad som skapar sig matchboll 24-23. Örebro Volley skapar sig setboll vid 25-24 och avgjorde på den tredje setbollen genom ett anfall av Kira Thomsen. Innan dess utbröt lite kalabalik när Örebro Volley trodde det vunnit setet, men domaren dömde omboll efter en oviss nätduell.

Stärkta av vändningen i tredje set så tog Örebro Volley kommandot i spelet direkt från start i fjärde set. Örebro Volleys nätspel med bra block och effektivt anfall gjorde att laget kunde hålla ledningen ända fram till mitten av setet och det var Hylet/Halmstad nya stjärna Mellissa Kolurbasi som nästan ensamt iscensatte en push som gav 15-15. Men Örebro Volley stressade inte upp sig och kunde göra ett ryck när Melissa rotera ner i baklinjen. Tre anfallspoäng av Örebro Volleys Kira Thomsen stängde setet till 25-20.

Ett femte set är alltid ovisst inte minst i en helt avgörande finalmatch om en viktig titel. Efter 1-2 till Hylte/Halmstad så tar Örebro Volley kommandot. Hylte/Halmstad har svårt att ta egna poäng och Örebro Volley behåller trycket genom nästan hela setet. Trots någon serve- och anfallsmiss så fortsätter Örebro Volley att skapa egna poäng. Totalt 10 via anfall och två vid block och när Jonna Nilsson bankar in sitt anfall så står det 15-12 på tavlan och samtidigt som domaren kryssar armarna som betyder att matchen är slut så utbryter ett vilt segerjubel.

Örebro Volley tar sin åttonde titel i Grand Prix efter en av de mest dramatiska vändningarna i Grand Prix historia. Efter att varit pressade så reser sig Örebro Volley och det finns många hjältinnor denna gång. Matchen MVP blir centern Hedda Broberg som var mycket effektiv i nätspelet inte minst när hon stoppade och blockade Hylte/Halmstads anfallare gång på gång. Poängbäst var Paulina Lindberg med 21 poäng och anfallsbäst var Kira Thomsen med 19 anfallspoäng.

– Otroligt att få uppleva en sådan vändning och få kröna det med ännu en titel till Örebro Volley.  Tjejerna gör ett fantastiskt jobb med att inte ge upp utan sakta men säkert jobba sig in i matchen och vi fick en ultimata belöningen att få jubla sist och mest, säger Head Coach Jonas Svantesson.