Det blev en ensidig affär när Örebro Volley gjorde en av sina bättre matchen i Falköping på många år. Ett fokuserat Örebro Volley vann med klara 3-0 på dryga timmen.

Volleybollgymnasiet spelar under namnet RIG Falköping är en svår bortamatch varje säsong. Men trots stort läktar stöd så var det bortalaget Örebro Volley som tog tag i taktpinnen direkt från start. Detta trots att många i RIG Falköping skrev volleybollhistoria för två helger sedan när man vann NEVZA och för första gången på 40 år kvalificerade Sverige för U-20 EM.

Örebro Volley kunde tidigt skapa sig ett övertag. Stabil servemottagning och bra egen servepress gjorde att Örebrotjejerna kunde öka ledningen genom hela setet som aldrig blev riktigt spännande. Första set är det set som är mest välspelat och med minst egna misstag från båda lagen och Örebro Volley gör 14 anfallspoäng som var jämnt fördelat på alla i laget. Från servelinjen visade Hedda Broberg (7 servar och två äss) och Paulina Lindberg (6 servar och ett äss) vägen och gjorde livet svårare för RIG´s passare och anfallare.

I andra set kunde Örebro Volley hitta ett ännu skarpare fokus och det var ett bitvis frustrerat RIG som hade otroligt svårt att komma till bra anfall. Bra servar och riktigt tight block och försvar från Örebro Volley medförde att RIG endast klarade av 5 anfallspoäng i setet. Det såg länge ut som om RIG inte skulle nå tvåsiffrigt men en sista push gav RIG 12-25. Precis som i första set så kom Örebros anfallspoäng från många spelare och laget visade att man kan vinna anfallen från kanterna, mitten och från back spike vilket också gjorde det svårt för RIG att prioritera i block och försvar.

Tredje set blev också den en uppvisning i bra servande och stabilt block och försvar från Örebro Volley. Unga RIG Falköping orkade inte att hålla uppe sitt spel vilket resulterade i för många egna misstag inte minst i anfallet. Örebro Volley lyckades dessutom höja sin nivå och gör inte ett enda misstag i anfallet under tredje set. Setet slutar 25-10 och Örebro Volley sabbade stämningen för den för dagen stora publiken då det var föräldrahelg på volleybollgymnasiet med många familjer på plats på läktarna.

Sammanfattningsvis så var det ett mycket fokuserat och stabilt Örebro Volley som visade att man för dagen var bättre i spelats alla moment vilket gav stora skillnader i poängprotokollet. Den fördetta RIG-elever Paulina Lindberg blev vald till MVP och var affektiv i båda anfall som från servelinjen och slutade på 17 servar varav två serveäss och sedan 5 anfallspoäng. Poängbäst i Örebro Volley var Diana Lindbom med 9 poäng men extra kul var att alla i laget om man bortser från passarna hade mellan 7-9 poäng så det var verkligen kollektivet som fick Örebro Volley att lyfta.

Redan på tisdag spelar Örebro Volley igen och då är det äntligen dags för länsderby igen när Lindesberg gästar Idrottshuset.

RIG Falköping – Örebro Volley 0-3 (15-25, 12-25, 10-25)