Centertalangen och Örebroaren Linda Andersson blir kvar i stan. Linda som är född i Örebro började sin volleybollkarriär i KFUM Örebro Volley innan hon gjorde 3 år i RIG Falköping. Efter studenten flyttade hon tillbaka till Örebro för spel i Örebro Volley i samband med att klubben började sin tre års satsning mot toppen i Elitserien och ett nytt SM-guld. Linda har utvecklats enormt under de senaste åren och har belönats med förtroende i landslaget, ett landslag som tillsammans med SOK satsar mot OS 2024/28. Säsongen 18/19 så röstades Linda in i Årets Lag och året innan dess var hon nominerad som Årets Nykomling.
I landslagssatsningen vill ledningen få ut de svenska talangerna i Europas toppligor och Linda har inte varit något undantag, efter några vändor med möjliga klubbar i olika ligor så valde tillslut Linda att fortsätta i Örebro, något vi är väldigt glada för.
Vi vände oss till coach Svante för en kommentar efter nyheten att Linda blir kvar.
Jag är mycket glad att få träna Linda en säsong till, Linda är väldigt driven som spelare och väldigt att jobba med, hon lyssnar alltid och försöker alltid att bli bättre varje träning, hon är en av de största talangerna vi har i Sverige på centerpositionen och jag vet att hon har haft erbjudande från utlandet så vi i Örebro volley är glada att hon stannar denna säsongen och försöker ta ett steg till i utvecklingen innan hon försvinner ut i Europa.
Vi skaffade oss också en pratstund med Linda.
– Kul att du vill vara kvar ännu en säsong! Var det något speciellt som bidrog till att du ville stanna kvar?
Ja,verkligen jättekul! Det har varit riktigt svårt faktiskt att bestämma vart jag ville spela till hösten. Jag hade ett erbjudande om utomlandsspel som lockade väldigt mycket men tillslut landade beslutet i en till säsong i Sverige och Örebro. Jag vill gärna se vart klubbens treåriga satsning som påbörjades för två år sedan kan leda. Sedan har jag skolan att tänka på och ville göra klart ett år till. Sen måste jag också säga att mycket berodde på att Svante stannar för två år till i klubben. Laget började verkligen bygga på något bra förra säsongen som jag vill fortsätta på! Det ska bli väldigt kul att få fortsätta spela med så fantastiska lagkamrater och nya spelare!!
– Det blev ett SM-Silver denna säsong! Om du ska sammanfatta säsongen hur tycker du den har varit?
Vi tog stora kliv från min första säsong till den som gick. Så här i efterhand är jag otroligt stolt över oss som lag och vilken säsong vi gjorde. Det blev inget guld och visst hade man kunnat önska sig en jämnare finalserie men nu är det verkligen bara att blicka framåt mot nästa säsong och inte fokusera på det som var förra säsongen. Det kan vi ju ändå inte påverka längre. För min egen del är jag också väldigt nöjd med säsongen som gick. Prestationen resulterade i en plats i årets lag vilket var otroligt häftigt och något som jag är väldigt stolt över. Jag vill dock förbättra mitt mentala spel under kommande säsong. Jag vill kunna prestera som bäst när det verkligen gäller och det var något jag hade problem under den gångna säsongen.
– Om vi ska blicka fram mot nästa säsong, har du några förväntningar på dig själv och klubben?
Jag tycker inte om mål så mycket och jag tror inte att det riktigt är min grej. I alla fall inte långsiktiga mål. Jag tror mer på att fokusera på vissa enskilda saker som sedan leder till förbättring. Jag vill att vi som lag, under kommande säsong har roligt tillsammans samtidigt som vi sliter mer än något annat lag. Jag tror att det bygger framgång. Vi gör det här för att det är roligt annars behöver vi inte spela. Det är väldigt lätt att glömma bort den aspekten men den är så otroligt viktig enligt mig. Jag själv vill lägga mycket fokus på styrketräning och på att stärka min kropp. Sedan vill jag också utveckla mitt grundspel. En center behöver tydligen kunna spela defence och kunna passa? 😉 Jag är hela tiden ute efter att utvecklas och det finns mycket att jobba på. Det är roligt!
– Utöver att följa Svantes träningsschema, hur kommer sommaren spenderas?
Haha ja det blir mycket träning under sommaren med både volleyboll, löpträning och gym men det är bara bra. Jag har varit ute och rest en vecka i Europa och här näst väntar 3 veckor på Gotland. Jag har tyvärr en del skola att ta ikapp efter landslagsperioden så det kommer bli en del pluggande också.
– Du har under början av sommaren varit med landslaget i bland annat Golden League. Hur skulle du summera sommarens jour?
Lärorik. Vi spelade många tuffa matcher och fick möta större och bättre nationer, samtidigt som vi saknade flera nyckelspelare i laget. Det tillsammans med ny headcoach gjorde att vi hade mycket att jobba på. Vi gjorde dock framsteg och det var väldigt, väldigt kul att få spela med tjejerna igen och att än en gång få äran att representera Sverige!
Här på hemsidan är vi helt klart opartiska när vi ger er det senaste nytt från laget och våra matcher utan att visa favoritism för oss själva men vi måste ändå säga att vi är väldigt stolta över vår Örebrotalangs framfart inom svensk volleyboll och ser fram emot att följa hennes resa!
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna
/ Klubben