Dagen före premiärmatchen i European Golden League träffar vi den tredje spelaren i vår intervjuserie. Ingen mindre än Örebroaren själv, Linda Andersson.

–          Åter förtroende i landslaget, Linda. Kul! Vad ser du fram emot mest denna sommar?

– Ja det är otroligt roligt att få förtroende för spel även denna landslagssäsong. Det är alltid väldigt ärofyllt att få representera Sverige och alltid lika kul att få träffa och träna med laget igen. Jag ser mest fram emot att få spela lite tuffare matcher nu i och med att vi numera spelar i European Golden League. Det ska bli intressant att se hur vi kan möta oss mot bättre länder och bättre lag. Sedan ser jag också fram emot att få spela ihop laget igen och fortsätta att jobba på det vi startade förra året.

–          Den nya förbundskaptenen, Ettore Guidetti, tillträdde för några veckor sen och det första steget för honom blir European Golden League. Vad säger första intrycket?
– Första intrycket av coachen är positivt! Det märks att han är en erfaren tränare med skarpt öga för teknik. Han har börjat ändra om lite i defence system och det ska bli kul att se på vilket sätt det kan utveckla laget. Förhoppningsvis är han är för att stanna och att han verkligen vill vara med på den här satsningen. I sådana fall kan nog detta bli hur bra som helst.
–          När vi pratar med dig så brukar vi alltid prata utveckling. Vad har varit mest lärorikt under säsongen och vad tycker du att du har blivit bättre på? Finns det något du känner att du vill utveckla ännu mer?
– Det finns mycket som har förbättrats under säsongen men också väldigt mycket som jag har kämpat med. Mitt blockspel är ett av de sistnämnda, det har gått mycket upp och ner mer i slutet av säsongen kändes det som att den ”nya” tekniken började sitta mer och mer vilket förhoppningsvis bidrar till mer touch i block och poäng genererande block. Min serve har utvecklats mycket under säsongen och gav ofta rätt bra utdelning. Jag vill hela tiden förbättras som spelare och till nästa säsong vill jag fortsätta att utveckla mitt anfallsspel!
–          Vem är landslagets influenser?
– Haha Fanny Åhman:s instastorys brukar hålla hög klass!
European Golden League
Sverige – Tjeckien
Lördag 25/5 kl 17:00
Idrottshuset, Örebro
/ Klubben
Bild: Daniel Lubner