Damlandslaget står inför en spännande framtid med ett utbyggt program.

Örebro Volley har tre spelare med i landslagstruppen till Ukraina, Josephine Tegenfalk, passare, Diana Lundvall, vänsterkant/center och Linda Andersson, center. Till en början är de med kommande helg till Ukraina för landslagssäsongens första träningsmatcher. Längre fram spelas sedan Euro League och sommaren avslutas med mycket viktiga EM-kvalmatcher.

Volleybollförbundet gör nu en satsning på damlandslaget tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, för att se om man kan lyfta landslaget upp till en helt annan världsranking än vad man har idag. En lång väg att gå, samtidigt som det är precis just nu som det finns ett litet fönster öppet för en stark utvecklingsresa. En spännande generation spelare är i rätt ålder för en rejäl utmaning. Kan det gå? Självklart!

Den stora frågan är om det finns spelare dedikerade för stenhårt arbete under de kommande fem-sex åren? Samtidigt som spelarna givetvis måste ges de förutsättningar som krävs. Kan klubbar och förbund samarbeta för att ge spelarna möjlighet att träna på heltid? Detta kommer krävas och kan inte svenska klubbar skapa de förutsättningarna i samspel med förbundet så är det utlandsspel som kommer gälla.

Redan i sommar kommer vi få en fingervisning hur bra det här laget kan bli med större träningsmängd ihop och rejält med internationellt motstånd. Vi säger lycka till och givetvis lite extra till Örebro Volleys spelare.

http://www.volleyboll.se/volleyboll/Volleybollandslagen/Nyheter/Svenskadamtruppenpresenteras

Bild: Privat

/klubben