Örebro Volley följde upp sin öppningsseger med ännu en imponerande 3-0 triumf i hemmapremiären mot Sollentuna. Med detta resultat har Örebro Volley nu maximala poäng efter de två inledande matcherna.

Det första setet var utan tvekan det mest jämnt balanserade i matchen. Båda lagen inledde starkt och bytte poäng i den första halvan av setet. Mot mitten av setet tog Sollentuna, med deras noggranna spel, en liten ledning efter några misstag från hemmalaget. En timeout ledd av tränaren Jonas Svantesson fick Örebro Volley att spela klokt och fokuserat under den sista delen av setet, vilket resulterade i en seger med 25-19. En eloge till Sollentuna som spelade ett set med minimalt med misstag.

Uppmuntrade av den starka avslutningen i första setet tog Örebro Volley kommandot i det andra setet och höll fast vid det hela vägen. Tätt försvarsspel och ett effektivt blockande höll Sollentunas anfall i schack, vilket resulterade i en seger med 25-12. Diana och Paulina Lindberg, som bildade en stark duo med 6 poäng vardera, var tongivande under det andra setet.

Efter en kort paus på 10 minuter fortsatte Örebro Volley att göra det svårt för Sollentuna att vinna anfallspoäng. Gästerna kunde bara registrera 3 anfallspoäng jämfört med hemmalagets 13. Sollentuna hade vissa bra servar, men Örebro Volley hade total kontroll över matchen och säkrade setet med 25-15.

Trots en något nervös inledning där Sollentuna visade sin vanliga styrka från servelinjen och i försvaret, blev det en klar seger för Örebro Volley. Bland Örebro Volley-spelarna var det främst Diana (med 15 poäng) och Paulina (med 16 poäng) som bidrog till lagets framgång. Sammanfattningsvis bidrog många spelare till poängstatistiken, vilket är en av Örebro Volleys styrkor.

Diana Lindbom utsågs till matchens mest värdefulla spelare (MVP). Nu följer en veckas intensiv träning innan Örebro Volley beger sig till Halland för att möta topplaget Hylte/Halmstad kommande lördag.