På lördag börjar European Golden League. Det är första gången damlandslaget deltar i den prestigefyllda turneringen efter att man vann Silver League förra året. Sedan framgången förra året har landslaget fått en ny förbundskapten i Ettore Guidetti. Landslaget har nu varit samlat i några veckor och senast i helgen så spelades en träningsturnering i Polen som Sverige blev tvåa i. Sverige öppnar Golden League på hemmaplan i Örebro och Idrottshuset. På andra sidan nät står Tjeckien, ett lag Sverige hunnit bekanta sig med från EM-kvalet.

Inför premiären i Idrottshuset så passade vi på att prata med de tre spelarna från Örebro Volley. Först ut är vår lagkapten Josephine Tegenfalk.

– Hej Jossan! Knappt hann vi spela klart SM-finalerna mot Engelholm innan landslaget samlades för Mikasa Challenge-invigningen. Nu har det gått några veckor och ni har hunnit träffa nya förbundskaptenen. Hur känns det att vara tillbaka i landslaget?
Det känns väldigt bra och roligt att vara igång med blågult igen. Spännande med en ny förbundskapten som är så meriterad också.
– Nu är det inte många dagar kvar tills European Golden League premiären i Idrottshuset. Förra året vann ni som bekant Silver League och då blev ju utsedd till turneringens bästa passare! Har du några förväntningar på dig själv inför Golden League?
Det var så häftigt att skriva historia tillsammans genom att vinna Silver League. Och verkligen en bonus att få den bemärkelsen, det är jag stolt över. Mina förväntningar på mig själv nu är att vara den spelare som årets lag behöver. Pusha och peppa alla till sitt bästa och leverera när möjligheten ges.
– Vad har varit höjdpunkten under säsongen?
Hmm det måste nog vara vår fashion show vi hade i Polen (finns på instagram @swevolleydam)
– Vem är landslagets bästa sångerska och (om vi hade chansen) vilken låt borde vi be henne framföra på lördag?
Haha jag har inte hört alla i laget sjunga men Diana (Lundvall) är en höjdare på vilken Mange Schmidt låt som helst!
European Golden League
Sverige – Tjeckien
Lördag 25 maj kl 17:00
Idrottshuset, Örebro
/ Klubben
Bild: Daniel Lubner