Fjolårets passarduo Josephine Tegenfalk, 28, och Rebecca Andersson, 23, har båda förlängt med Örebro Volley.
Det blir därmed den enda lagdel som blir helt den samma som under fjolåret. Speluppläggarrollen är en nyckelroll och att få kontinuitet i den positionen är viktigt. Josephine, med 25 seniorlandskamper på meritlistan, gör sin 10:e säsong i elitserien, varav den fjärde i Örebro. Rebecca gör sin andra säsong i Örebro, efter två år i elitserien med Lindesberg, och är med sin längd, 187, en spännande spelare med sin styrka i framförallt framlinjen.

Vi fick ett kort snack med tjejerna på vägen hem från träningshelgen i Värmland och Åmotsfors.

Rebecca, det blir ett nytt år i Örebro Volley och ny huvudtränare, kommentar

Ja, Jag gör min andra säsong i klubben och ser mycket fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans med alla andra i laget. Vår nya huvudtränare Brendan Garlick kommer även in med nya kunskaper och arbetssätt vilket kommer driva oss framåt genom hela säsongen.

Och för din del Josephine blir det också en säsong till i Örebrotröjan

Jag har byggt upp ett liv i Örebro och trivs extremt bra här, både på och utanför planen. Jag tror på den här klubben och känner stor lojalitet, så att fortsätta satsningen här och driva Örebro volley mot toppen är för mig ett självklart val.

Det blir din tionde säsong i elitserien och din fjärde i Örebro, du blir en av de äldre och mer rutinerade spelarna nu, hur känns det?

Kul att få axla rollen och utveckla mitt ledarskap ytterligare den här säsongen. Kunna bidra till laget och speciellt de lite yngre spelarna.

Rebecca, vad tror du om säsongen för laget och för din egen del?

Årets upplaga av Örebro Volley består av individer som tillsammans kompletterar varandra och bildar en stark grupp. Jag och de andra kommer göra allt vi kan för att bidra till lagets utveckling. Vi har därmed alla möjligheter att genomföra en väldigt lyckad säsong.

Josephine, ny tränare och en hel del nytt i laget, vad tror du om säsongen?

Coach Brendan har gett mig ett väldigt positivt och inspirerande första intryck. Det känns som att hans värderingar och tankesätt passar bra in hos oss. De nyförvärv vi gjort håller svensk toppklass och det kommer bli spännande att se hur vi formas ihop tillsammans. Vi är alla inställda på samma mål och kommer göra allt vi kan för att nå det!

/klubben

Fotonot: fv. Josephine Tegenfalk, Rebecca Andersson
Foto: Klubben