I SM-slutspel är förmågan att producera egna poäng ovärderlig om man vill ha en lång djup säsong. Örebro Volleys främste poängplockare i elitserien var Paulina ”Pau” Lindberg och när laget nu förbereder sig för semifinal 1 mot Lunds VK på annandagen så är det återigen Paulina som leder lagets poängproduktion med 5,11 poäng/set.

Med sitt fina poängsnitt ligger Paulina på andra plats i slutspelet och har bara Lunds Cassidy Kitchen före sig. Men att Pau kan ta egna poäng har vi sett under hela säsongen. I Grundserien var hon ett dussin poäng från att nå drömgränsen 300 poäng. Med 288 poäng var hon en av elitseriens främsta poängmaskiner och slutade på 6:e plats i elitserien.

Paulina har vuxit med ökat förtroende under 2023/34 jämfört med henne första säsong i Örebro Volley. Inför denna säsong var Paulina med i det framgångsrika damlandslaget och spelade både Golden Leauge och Challenger Cup. Detta har snabbat på hennes utveckling och är en mer komplett spelare denna säsong.

Hennes offensiva krafter syns faktiskt i alla kategorier. I elitserien var hon bäst på sin position i kategorierna serve och block. Hon var fyra totalt i serveligan med 33 servepoäng och dessutom femma totalt i blockligan med 36 blockpoäng.

Men det är i anfall Paulina tar sina flesta poäng. Med sina 190 cm är hon en av elitseriens lägsta spelare och har en riktigt hög anfallspunkt vilket gör det svårt för både blockare som försvarsspelare. Men viktigast är förmågan att kunna få fart på smashen och alla som sett Paulina i aktion i Idrottshuset vet att hon har mycket tort krut i bössan för hon gillar att slå hårda och tunga projektiler till motståndarsidan.

På måndag 1/4 inleder Örebro Volley semifinalserien på hemmaplan i Idrottshuset. När klockan slår 16:00 så kommer garanterat Lunds VK göra allt för att försöka stoppa Örebro Volleys offensiva hot i Paulina Lindberg.

– Paulina har verkligen utvecklats denna säsong. Hennes anfall, block och serve håller hög klass och hennes jämnhet under säsongen har verkligen bidragit till att vi som lag nått framgångar som seger i elitserien och Grand Prix. Det som inte märks i poängprotokollet är att Paulina utvecklat andra viktiga förmågor och idag är hon en mycket mer komplett spelare än för något år sedan, säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben