Knappt har grundserien lagt sig förrän det är dags för ett riktigt intressant playoffspel mot seriens fyra topplag.

Örebro Volley inleder playoff med en mycket viktig hemmamatch mot Hylte/Halmstad. Lagen möttes så sent som i lördags i en femsetare nere i Halmstad Arena. Efter en 2-1 ledning vände H/H och vann de två avslutande seten ganska komfortabelt. Örebro orkade inte riktigt hålla uppe spelnivån, precisionen och tålamodet. En femsetsmatch sträcker sig ofta över dryga två timmar och givetvis kommer några svackor i spelet. Tyvärr blir Örebros svackor ibland lite väl djupa och långvariga, något som man förstås jobbar hårt med att försöka få bort.

I matchen spelades 205 bollar (106-99 till hemmalaget) där H/H:s centerspel blev tungan på vågen tillsammans med lite för många misstag från Örebros sida. Nu har man en vecka på sig att analysera de här 205 bollarna. Gissa om båda lagen sitter med video och datavolley och analyserar varenda boll? Hur får man det att tippa över till Örebros fördel. Man måste fortsätta våga pressa på, vara skarpa och utmana, samtidigt som man inte får ge bort bollarna med onödiga misstag. Örebro har visat att man har en riktigt bra högsta nivå. Orkar man hålla den nivån i två timmar, med bara några korta naturliga svackor, ja då kan det gå vägen. Om inte blir det tufft att rubba ett allt bättre Hylte/Halmstad anförda av förra Örebrospelaren Jona Vigfusdottir.

Gillar ni idrott, spänning och långa bolldueller. Då ska ni inte missa den här matchen. Det kommer smälla rejält när de här två lagen åter ska mötas. Örebro har sex poäng med sig in i playoff. Hylte/Halmstad har fyra. Kan Örebro dra ifrån eller?

Lördag 9 februari

Kl 14:00

Örebro Volley – Hylte/Halmstad.

Matchsponsor: Team Time Sport AB

Bild: Joakim Hjortsberg, Filansfotograferna

Text: Klubben