Örebro hamnade i 0-1 underläge mot Linköping men lyckades ta sig ut hemmalagets grepp och vinna med 3-1

Precis som förutspått så blev det en tuff match borta mot Linköping i Folkungahallen. En hall som i storlek och rymd skiljer sig från Idrottshuset och verkligen känns som bortaplan.

Ett taggat Linköping började matchen klart bäst och hade ledningen genom hela första set. Örebro kom aldrig riktigt ikapp och med bl.a. åtta egna misstag i setet så var det logiskt att setet togs av hemmalaget, om än med minsta marginal, 23-25.

Örebro hade svårt med Linköping och en bit in i andra set så var fortfarande Linköping det spelförande laget. Örebro var oftast i underläge, bl. a. 8-11, 12-14, men var ikapp vid 19-19. En bra avslutning från Örebro gav setsegern 25-21.

Kanske svajade det till lite mentalt i Linköping efter två riktigt bra set. Örebro dominerade stort i tredje och det var bara ett lag på plan i det här setet. Örebro vinner med klara 25-13 och då har man dessutom bjudit på sju av Linköpings 13 poäng.

Hemmalaget är dock tillbaka i fjärde efter svackan i tredje. Efter en jämn inledning, 9-9, gör Örebro tre raka misstag och Linköping får tillfälligt ett litet grepp. Coach Brendan tar en välbehövlig timeout och Örebro gör snabbt åtta poäng och går fram till 17-13. Men setet svänger i det här läget och Linköping tar fem raka och vänder till 17-18. Vid 19-19 plockar Örebro fyra raka och har 23-19 men Linköping kontrar med tre raka och nerv i setet vid 23-22. Örebro reder ut det och vinner 25-22 och kan pusta ut.

I Örebro gör Margie Giordano 16 poäng och är stark i anfallsspelet. Mest glädjande var dock Freja Moréns centerspel och 15 poäng av henne var kanske säsongsbäst? Hennes effektivitet var imponerande 58%. Matchen var jämn och det som skilde lagen i slutändan var ett starkare anfallsspel från Örebros sida. Samtidigt dras anfallsbetyget ner lite av 17 rena anfallsmissar . Linköping har en stark serve på hemmaplan och får bra press på motståndarna om inte baggern sitter som den ska. Örebro hittade så småningom stabiliteten även om det krävs ytterligare ett antal procent bättre effektivitet in i slutspelet.

Nu återstår två hemmamatcher i veckan. Först Sollentuna på onsdag, ett lag som slog Linköping med samma siffror som Örebro i förra veckan. Kanske har Sollentuna börjar få ihop det framåt slutspelstider? Seriespelet avslutas på söndag med länsderbyt mot Lindesberg.

Nästa hemmamatch

Onsdag 7 mars 19:00

Örebro-Sollentuna

Idrottshuset

Bild: Peo Sjöberg, Ateljé Änggatan

/klubben