Amerikanskan Kira Thomsen klar för Örebro Volley!

Örebro Volley har gjort klart med en förstärkningen i amerikanska servemottagande spikern Kira Thomsen. Hon ansluter snarast till laget och kommer från en mycket stark sejour i Montana State volleyball där hon avslutade karriären innan jul med att slå det 40 år gamla poängrekordet för flest poäng någonsin samt flest poäng under en säsong.

Örebro Volley ligger på tredje plats i elitserien efter höstens spel ligger i tabelltoppen där det är otroligt jämnt. Nu är det klart att kraftfulla Kira Thomsen förstärker laget inför vårsäsongen, Grand Prix och det kommande slutspelet.

Kira Thomsen är 178 cm och har sedan hon började sin universitetskarriär i Montana State volleyball 2018 varit lagets ledare i poängproduktionen men också lagets känslomässiga ledare som älskar att tävla.

Under åren har hon fått flera individuella utmärkelser. Fyra gånger “1st team All-conference selection for the Big Sky Conference”, två gånger “All-Tournament Team Selection for the Big Sky Conference”, och under sista året vald till “NIVC All-Tournament Team Selection”. Hon har också varit en del av USA´s utvecklingsprogram under sin tid på High School.

Kira Thomsen ersätter den Colombianska spikern Fiorella Murillo som lämnade Örebro Volley under juluppehållet för spel i den portugisiska ligan.

På söndag startar elitseriens upp igen efter ett juluppehåll och Örebro Volley möter tabellsexan Gislaved i Idrottshuset klockan 15:00. Till den matchen kommer inte Kira att hinna, så trolig debut sker först nästa helg i bortamatchen mot Linköping.

– I min volleybollkarriär har jag haft möjlighet att lära mig av en massa olika tränare och filosofier, särskilt under min tid som tränare med USA:s utvecklingsprogram. Efter en framgångsrik collegekarriär är jag väldigt glad över att bli en del av ett erfaret Örebro Volley-lag. Jag ser fram emot min första chans att spela i Europa, säger nyförvärvet Kira Thomsen.

– Vi får en mycket tävlingsinriktad spelare i Kira vars tävlingsinstinkt kommer vara viktig för vårt lag under vårsäsongen. Hon kommer att producera många poäng, men det har varit lika viktigt att hitta en spelare som kan bidra även i bakplanen med bra servemottagning och försvar, säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben