Det blir Engelholm i semifinalen. De står klart sedan de besegrat Lund i tre raka matcher. Det blir alltså riktiga toppmatcher i semifinalen mellan två lag som haft många härliga dueller mellan sig genom åren. Det har spelats åtskilliga SM-finaler mellan lagen och säkert minst lika många semifinaler. Just den här säsongen har Örebro två segrar i grundserien mot EVS, ett facit som Örebro förstås vill förlänga.

Vi tog ett snack med coach Jonas Svantesson efter att semifinalmotståndaren blev klar under söndagen

Det blir, föga överraskande, Engelholm som står för motståndet i semifinalen, vad blir din kommentar till det?

Det kommer att bli en otroligt jämn semifinal, det är två likvärdiga lag så det kommer att bli tuffa matcher.

Ni har två segrar mot EVS den här säsongen. Ett litet mentalt övertag kanske?

Nja det vet jag inte, tror inte att det spelar så stor roll vad som hände i grundserien, det var länge sedan nu och mycket har hänt sedan dess. Det är 0-0 och en lång matchserie, det finns mycket som kan hända under bäst-av-fem i en semifinal.

Örebro blev tvåa i grundserien, strax före Engelholm. Det innebär hemmaplansfördel, hur viktig är den i det här sammanhanget?

Jag skulle inte bli förvånad om denna matchserie går till 5 matcher och då spelar jag hellre på hemmaplan än bortaplan.

Nu är första semifinalen inte förrän söndag den 3 april (17:00) i idrottshuset, hur lägger ni upp träningen nu så ni behåller matchtempot och hittar toppformen lagom till säsongens viktigaste matcher?

Vi kommer att köra lite tuffare under inledningen av denna vecka, för att sedan släppa upp träningen lite men försöka att inte tumma på intensiteten. Matchtempot försöker vi behålla med mycket spel 6vs6 där vi tävlar hela tiden och försöker hamna i många olika spel situationer så att vi måste vara lösningsorienterade och känna igen situationer som kan uppstå under match.

Det kommer bli oerhört intressant att följa den här matchserien mellan två lag som ser väldigt jämna ut. Så fram med kalendern och boka in matchdatumen

Söndag 3 april 17:00, semifinal 1:5 i Idrottshuset, matchvärd Midroc

Lördag 9 april 15:00, semifinal 3:5 i Idrottshuset

Torsdag 14 april 19:00, semifinal 5:5 i Idrottshuset (om 2-2 i matcher)

Bild: Daniel Luber

/klubben