Örebro Volley tog en skön revansch på Lunds VK i en publikfriande sista match för året. Det blev relativt klara 3-0 men Lunds VK pressade Örebro Volley i första set men ett tight försvar och vasst anfall gjorde att segern aldrig var hotad.

Redan i inledningen av första set förstod publiken att detta kommer bli en match som var värd entrépengen. Båda lagen kom ut med hög energi inte minst gästande Lunds VK. Lagen bjöd på många långa bolldueller och det krävdes riktigt bra anfall för att kunna avgöra bollarna på egen hand. Lunds VK visade också upp ett starkt blockspel och hade hela 5 blockpoäng i första set. Örebro Volley hade en liten ledning genom setet men efter en starkt period tog gästerna en 2 poängs ledning och tvingade Head Coach Jonas Svantesson till en timeout. Örebro Volley svarade bra på 30 sekunders taktikprat och ett fokuserat Örebro Volley kunde dra ifrån till en behaglig setseger med 25-20 efter att spelat nästan felfritt sista delen av setet.

Stärkta av den stabila avslutningen av första set så presterade Örebro Volley sitt bästa spel direkt från start i andra set. Hemmalaget kvävde tidigt Lunds anfallsspel och kunde gång på gång vända försvar till effektiva anfallspoäng. Totalt gjorde Örebro Volley 17 anfallspoäng och bara en anfallsmiss i andra set och tillsammans med bara en servemiss och fyra blockpoäng så hade aldrig Lunds VK chansen. 25-13 till Örebro Volley inför den längre pausen mellan andra och tredje set.

Örebro Volley kom ut starkt även i tredje set. Ledning 8-5 och 16-12 kändes stabilt men Lunds VK hade inte gett upp och genom bättre anfallsspel kunde bortalaget göra en sista press för att få liv i matchen. Men återigen fick en hemma timeout önskad effekt och när väl lugnet och fokuset tagit över så kunde Örebro Volley spela hem setet utan större dramatik till 25-20.

Återigen var det en välorganiserad lagmaskin som vann matchen. Alla var mycket delaktiga i poängproduktionen och alla spelare hade fina siffror i +/- statistiken idag. Poängbäst och matchen MVP var Fiorella ”Fio” Murillo med 15 poäng varar 13 i anfall. Även centern Hedda Broberg gjorde en mycket bra match och var stabilt i alla moment och stod för 8 egna poäng varav 4 i block. Libero för dagen var Catarina ”Nina” Cooper och stod för många kvalificerade räddningar till publikens stora förtjusning. Örebro Volley tar nu en kort ledighet för ju och gör det som tabelltrea med riktigt häng på serieledning.

Sista matchen för hösten är alltid svår och jag är nöjd med dagens insats och resultat. Vi har ett par kortare perioder som vi blir pressade men vi löser dessa bra och när vi kan spela ut är vi betydligt bättre än Lunds VK säger Head Coach Jonas Svantesson.