Rebecca Andersson, 23, får ge upp säsongen efter dystert besked om att hennes axelskada behöver opereras.

”Nej det kommer tyvärr inte bli något spel för mig. På grund av en skada i min högra axel är jag i behov av operation för att kunna komma tillbaka och spela på denna nivå. Det känns självklart inte alls bra speciellt med tanke på det toppenlag jag är en del av och vill bidra till. Jag har dock väldigt höga förhoppningar på dessa tjejer och ser fram emot att bidra på alla sätt jag kan och se vilka framgångar det hårda slitet kommer leda till under säsongen”, säger Rebecca .

– vad är det för skada du har och hur åtgärdar man den?

Enligt läkaren har jag något som kallas för en bankart skada. Detta innebär att det nedre ledbandsfästet och broskläppen har slitits loss från ledskålen i axeln. Det åtgärdas med en enkel operation. Tyvärr så är rehabiliteringstiden på 6 månader vilket får till följd att volleybollutövandet måste uteslutas.

– Volleybollen får läggas lite åt sidan just nu då , samtidigt så pluggar du på universitetet. Vad är det du pluggar och hur långt har du kommit med det?

Jag går grundlärarprogrammet med inriktning mot årskurs 4-6 här på Örebro universitet. Just nu läser jag termin 5 av 8 totalt.

Vi önskar Rebecca lycka till med operationen och kommande rehabilitering!

 

Därmed tappar Örebro en av sina två passare och istället har Brendan valt att låta Frida Lund, 26, ta över. Frida, som förra säsongen spelade libero, får nu återgå till en roll hon haft tidigare i karriären. Om det är en tillfällig eller en mer permanent lösning för resten av säsongen återstår att se.

 

/klubben

Foto: Ateljé Änggatan