Örebro tar sig ner till Halmstad under söndagsförmiddagen för ett tidigt toppmöte mot de senaste två årens mästarlag Hylte/Halmstad. Klubbarna möttes i vårens SM-finalserie men det är två väldigt nykomponerade lag som möts jämfört med då. I Örebro är det väl två-tre startspelare planen nu jämfört med i våras. I Hylte/Halmstad är förändringen troligen minst lika stor, kanske större. För det här blir premiären för H/H som stod över första omgången och därmed har vi ännu inte sett hur fjolårets mästarlag tänker ställa upp. Det är mycket nytt och utan tvekan kommer mästarklubben vara med i guldsnacket även i år. Får man ihop det redan från start eller kommer man behöva ett par omgångar?

För Örebros del är det fortfarande en del skavanker på flera spelare. En ganska ovanlig situation för Örebro som genom åren ofta förskonats från långvarig skador. Återstår att se hur coachteamet väljer att matcha laget med tanke på att säsongen är lång.

En av Örebros nya spelare är Paulina Lindberg. 20, som närmast kommer från collegespel i USA. Moderklubb är Sollentuna och spenderade gymnasietiden på riksidrottsgymnasiet i Falköping. Vi fick en liten pratstund med henne innan avresan.

Vad säger du om din första tid i din nya klubb och lag?

Tycker vi haft en bra säsongsupptakt. Vi har en bra trupp och jobbar bra tillsammans, många duktiga spelare. Kan vi få ihop det så an det blir riktigt bra, finns ju en hel del erfarenhet i laget. För min del är det kul att spela med erfarna spelare, det är ju första riktiga seniorsäsongen och kul när det nu är mer på allvar!

Du har ju spelat tre år i elitserien när du gick på gymnasiet, även om du var väldigt ung då. Vad minns du från den tiden?

Det var ju några år där som vi bara spelade hemmamatcherna och inga bortamatcher. Men sista året spelade vi hela serien, det var kul. Tycker RIG var ett jättebra steg för att trappa upp träning och samtidigt känna att det här är verkligen något jag vill göra, jag vill satsa på volleybollen. Det är många människor som är engagerade runt omkring en och man upplever verkligen att man utvecklas.

Sedan blev det college på Jacksonville State University

Ja jag vill gärna spela utomlands och målet är att bli proffs. Collegespel kändes som rätt steg efter gymnasiet. Det är sådana enorma resurser där borta och en fantastisk inramning på matcherna. Sedan blev det kanske inte riktigt som jag tänkt där. Så jag bestämde mig för att återvända till Sverige och spel i elitserien.

Det blev 10 poäng från din sida i seriepremiären mot din gamla ungdomsklubb, Sollentuna. Nu väntar Hylte/Halmstad, vad tror du om det motståndet?

Det är stor match, ska bli jättekul. Spännande, vi vet inte så mycket om dem. De har många utländskor och eftersom vi inte har sett dem spela ihop i någon tävlingsmatch än så har vi inte så bra koll.

Du har ju ett kul minne från gymnasiet just i möte mot Hylte/Halmstad!

Ja, och det var redan när jag gick i årskurs 1. Vi spelade hemma och chockade både Hylte/Halmstad, oss själva och hela Volleybollsverige när vi vann med 3-0!

Det blir kanske svårt att upprepa i svåra Halmstad Arena men vi önska laget och Paulina lycka till i dagens match!

Hylte/Halmstad – Örebro kl 14:00 i Halmstad – Följ matchen live på volleytv.se

Bild: Privat

/klubben