RIG satte press på Örebro direkt från början men Örebro svarade emot och efter ett tufft läge i andra set så gjorde Örebro en stark come back och kunde vända och vinna. Sen blev det ganska komfortabel resa mot julledigheten.

Vi frågar tränaren Jonas Svantesson hur han upplevde matchen?
Vi spelade bra volleyboll i första set där vi gör väldigt få misstag och utnyttjar våra poäng lägen sen tar orken slut lite och vi börjar göra en del misstag och tillåter RIG vinna på många olika sätt, vi gör några byten där Sofia Andersson, Ewelina Granberg och Jonna Nilsson kommer in med ny energi och då vänder vi ett litet trixit läge i andra set på ett mycket imponerande sätt. RIG har en ledning i slutet av andra med fem poäng och 17-22 men vi får ett par poäng med oss och tron i laget på uppgiften blir starkare och efter några lite nervösa ingripande från båda lagen så kunde vi tillslut fullborda vändningen och vinna med 28-26. Sen går luften lite ur RIG medans vi fick nyvunnen energi och glöd, så tredje set tar vi hand om direkt från början och tillåter inte RIG att komma in i matchen igen. Det har varit en tuff vecka där vi har fått komprimerat ihop både spelprogrammet och träningarna lite för att hinna med allt vi vill få gjort innan juluppehållet, så tjejerna kan med gott samvete gå på julledighet.
Om du summerar första delen av säsongen lite i korthet för Örebro, hur skulle det bli?
Det har varit en höst som vi aldrig har upplevt tidigare, med inställda matcher ofrivilligt träningsuppehåll, så det har varit utmanande och lärorikt att få vara med på snabba omkastningar och yttre faktorer som i vad får man göra vad man inte får göra och inte bara när det gäller träningen utan även i övrigt. Det har varit ett stresspåslag som vi aldrig har behövt hantera tidigare och det har påverkat oss alla, men jag tycker att vi har lärt oss mycket och undan för undan blivit bättre på att hantera situationen och inte låtit det påverka våran prestation. Med stor sannolikhet så kommer situationen se likadan ut under hela våren och det blir viktigt att komma ihåg vad vi har lärt oss hur vi ska hantera denna situation och fortsätta lära oss och hitta andra knep på att få gruppdynamiken att fungera även fast vi inte kan vara tillsammans lika mycket vid sidan av träningen. Det blir en utmaning individuellt att lära sig vad som ger energi och motivation fast jag kanske inte kan gör det som jag brukar göra som tex träffa mina kompisar, gå på bio, restaurang eller var du får din energipåfyllning som du inte kan göra idag och inte falla offer för de yttre omständigheterna utan hitta andra vägar för att vi ska kunna må så bra som möjligt och kunna prestera på den nivån vi vill varje dag.
Men om du tänker volleybollmässigt?
Hahahaha, förstår vad du menar:) Laget ser lite annorlunda ut i år jämfört med de två senaste säsongerna så vi har fått försöka ändra lite på vårt spel till att framförallt spela ett lite snabbare och mer variationsrikt anfallsspel och det tar tid. Jag tycker att vi har kommit en bra bit på vägen och tjejerna har verkligen anammat spelsättet och de jobbar hårt på att utföra det vi vill göra varje dag och har mycket tålamod med att allt inte sitter hela tiden. Rent resultatmässigt så har vi varit väldigt bra på att på att inte ge bort för mycket momentum till våra motståndare som har gjort att vi inte har förlorat set och vunnit visa set som vi kanske hade förlorat andra år. Vår lägsta nivå har höjts och detta har medfört att vi har en större trygghet i laget, detta ska vi nu lära oss att utnyttja och våga lite mer för att vinna när det behövs som mest för vi vet att grunden finns där, någonstans mellan att kunna känna trygghet i vårt spel våga lite mer och oftare där ligger höjningen av våran högsta nivå som måste upp lite om vi ska vara med ända till slutet. Jag är väldigt nöjd med höstens prestationer både på träning och match och ser med positiv tillförsikt fram emot att få komma tillbaka efter juluppehållet och fortsätta jobba, men nu behöver vi vila och ladda om batterierna för att fortsätta våran resa mot vårens alla utmaningar.
Nu väntar en julhelg för laget innan återsamlingen den 27 december. Säsongen återupptar den 10 januari med match hemma mot Sollentuna.
Vi i Örebro Volley önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben