Efter en 3-1 seger i första semifinalen inför lite över 1000 personer i idrottshuset så fortsätter denna tuffa matchserie i Halmstad. Det var en spännande batalj som publiken fick se i första semifinalen där Örebro kopplade ett grepp i början av matchen men Hylte/Halmstad kom tillbaka och det blev riktig slutspelsvolleyboll med många långa bolldueller och mycket känslor där momentum gick fram och tillbaka mellan lagen. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson som ger oss förutsättningarna inför semifinal 2.

Det står 1-0 till Örebro, hur går tankarna inför den andra semifinalen på bortaplan?
Att Hylte/Halmstad har all press på sig, de måste vinna tror inte att de vill komma till Örebro igen med ett 2-0 underläge i matcher. Men ska vi kunna utnyttja det så måste vi vara påslagna direkt från början, vi lär behöva förbereda oss för en stark offensiv både spelmässigt och känslomässigt från HH direkt från början. Klarar vi av att stå emot det och försöka ta initiativet i matchen så kommer vi att vara med och ge oss själva chansen till att vinna även på bortaplan.
Hur behöver Örebro spela för att som du säger ge er chansen att vinna?
Vi behöver få ett lite högre servetryck än vad vi hade förra matchen, de hade en lite för bra servemottagning än vad vi är nöjda med. Sen hade vi ett väldigt bra block/försvar i inledningen av matchen men tappade det lite i mitten, så det gäller att vi klarar av att titta på rätt saker och inte chansa för mycket utan läsa spelet och känna oss trygga med den gameplan som vi har kommit överens om.
Semifinal 2:5
Hylte/Halmstad – Örebro
Onsdag 5/4 kl 19:00 i Halmstad Arena
Se matchen live på volleytv.se
/ Klubben