Örebro Volley vann den första semifinalen mot Lunds VK relativt enkelt. Men i Lund har Örebro Volley en av årets två förluster i elitserien då man förlorade med 2-3 i höstas. Så ett hemmastarkt Lunds VK har en chans att komma ut starkare i den andra semifinalen i bäst av fem.

Örebro Volley dominerade stort i Idrottshuset under annandagen och var betydligt bättre än Lunds VK i alla moment. Lunds VK var märkbart sargat och avsaknaden av poängmaskinen Cassidy Kitchen märktes genom hela matchen då Lundalaget hade svårt att göra egna anfallspoäng. Som en jämförelse så har Cassidy snittat 7 p/set hittills i slutspelet och i semifinal 1 så landande de två poängbästa spelarna Harriet Gillson och Alexandra Borisova på fem poäng vardera på hela matchen.

I Örebro Volley var amerikanskan Kira Thomsen poängbäst på 19 poäng tätt följd av Paulina Lindberg på 17 poäng. Örebro Volley hade bra effektivitet i anfallet genom hela matchen. Ett annat viktigt moment var block- och försvarsspelet som var en stor anledning varför Lund hade svårt att regelbundet vinna anfallspoäng.

På bortaplan brukar även serve- och servemottagningen vara viktigt för att skapa övertag samt att inte bli för pressade av motståndarna. Även taktiken i serve är viktigt och här är det alltid lite tjuv och rackarspel mellan coacherna i en slutspelsserie för att hitta den mest effektiva taktiken. I semifinal 1 servade passaren Natalie Hayward hela 29 servar och Örebro Volley hade ett stort övertag i den rotationen med totalt +25 vilket är extremt stort.

– Vi gjorde en bra insats i den första semifinalen och behöver göra en minst lika bra insats när vi nu spelar på bortaplan. Givetvis jagar vi revansch för förlusten där nere senast men det kommer inte bli lätt för Lund är duktiga på hemmaplan, säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben