Örebro Spelarna såg lite tagna ut av stundens allvar och det märktes att det var länge sedan de spelade en seriematch. Sollentuna började starkast och pressade Örebros servemottagning, men ju längre setet pågick så såg det ut som att Örebro spelarna kunde slappna av och hitta rytmen i framförallt servemottagningen och då började spelet också att stämma mer och mer. Efter första set så spelar Örebro väldigt tight och ger inte bort många gratispoäng till Sollentuna och Örebro lyckades väldigt bra i sitt servespel och kunde pressa Sollentuna i långa serveserier, de två sista seten blev ganska bekväma för Örebro och poängen rann iväg till 25-12 och 25-13. Vi fick ett litet samtal med tränaren Jonas Svantesson efter matchen.
 
Seriepremiären avklarad efter ett långt uppehåll, så vi tar en klassiker, hur kändes det?
Hahahaha, det var en härlig känsla att börja spela igen, det kändes på tjejerna att de var rejält taggade innan matchen och ett sånt påslag var det längesedan vi hade och det syntes framförallt den första kvarten in i matchen att vi hade lite problem att hantera spänningen och nervositeten. Men ju längre in i matchen vi kom så släpper det och jag tycker att vi gör en helt okej seriepremiär.
Sollentuna stretade på bra i första set men i andra och tredje set blir det stora siffror, vad döljer sig bakom den scen förändringen?
Vi börjar lite spänt och Sollet pressar oss riktigt hårt i serven i början men nervknutarna löses upp ju längre in i setet vi kommer och vi hittar rytmen i vårt eget spel, sen är det vi som börjar serva riktigt bra och Sollentuna kämpar och försöker ändra med några byten med de hittar aldrig tillbaka in i spelet igen. Siffrorna blir lite väl stora och det speglar inte helt matchbilden.
Jag antar att vi kommer att få höra dig prata om prestation före resultat denna säsongen också, så vad tyckte du om lagets prestation?
Absolut, jag kommer att fortsätta tjata om prestationer. Lagets prestation är bra och någonting som vi kan bygga på i veckan och till nästa match, det finns mycket i matchen som är riktigt bra, framförallt tycker jag mottagningen steppar upp rejält efter inledningen och vi visar att vi kan resa oss även fast motståndarna har oss i brygga. Sen är jag nöjd med att vi inte gör så många misstag, tror att vi bara hade tio egna misstag under hela matchen och så lågt tror jag inte att vi har varit någon gång under min tid som tränare.
Grattis till premiärsegern, nu väntar hemmapremiären mot Lund på lördag, vad tror du om den?
Tack så mycket, det ska bli kul att spela hemmamatch och jag är säker på att Lund kommer att göra allt vad de kan för att störa oss så vi måste se till att förbereda oss väl under veckan som kommer för att stå rustade och klara för att göra en bra prestation igen.
Nästa match
Örebro – Lund
Lördag 3 oktober kl 14:00
På grund av de pågående omständigheterna kommer vi enbart kunna erbjuda säsongskortsinnehavare möjlighet att se matchen på plats i Idrottshuset. Vi hoppas att vi kommer kunna välkomna allihopa senare under säsongen! Tills dess har Svenska volleybollförbundet jobbat hårt för att kunna erbjuda möjligheten att följa elitserien i form av livesändningar från samtliga spelplatser.
Se matchen live här:
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben