Örebro vann på lördagen nere i Gislaved med stabila 3-0 (25-20, 25-21, 25-21).

Slutspelet började på bästa sätt för Örebro med seger i första kvartsfinalen. Coach Brendan Garlick valde att spela med samma sju spelare genom matchen. Josephine som passare och Kristen Besselsen på högern. Jona Vigfusdottir och Margie Giordano fick förtroendet på vänsterkanten. Sofie Sjöberg som libero och Linda Andersson och Freja Morén som centrar.

Seten var, som siffrorna säger, ganska jämna där Örebro var klart starkast i den sista tredjedelen av seten. Skillnaden mellan lagen är främst i anfallsspelet. Örebro har ett starkt kantspel där framförallt Margie är riktigt stark i de längre bollduellerna. Margie 16, Kristen 15 och Jona 13, säger en del om ett starkt anfallsspel från kanterna. Örebros helhetsbetyg dras ner av de egna misstagen. Örebro är givmilda och av Gislaveds 62 poäng är hela 26 ”unforced errors” inklusive 12 servemissar. 42% av Gislaveds poäng gav man bort (mot Gislaveds 25%) och åter gör man fler servemissar än serveess (12 mot 8). Så även om det var en säker seger med starkt kantspel krävs det ett mer disciplinerat spel med betydligt färre ”give aways”.

Nu väntar två hemmamatcher och Örebro har förstås skaffat sig bästa möjliga utgångsläge. Gislaved är inte ofarliga och det minsta Örebro slappnar av så är GVK snabba att utnyttja tillfället.

Örebro har något riktigt bra på gång och ingen tvekan om att Margie, med sitt rappa anfallsspel, och Sofie, som organisatör i servemottagning och försvarsspel, har tillfört mycket till laget efter nyår när de anslöt till truppen. Det ser intressant ut, kan Örebro snäppa upp ett par steg till så kan man utmana favoriterna i det här slutspelet.

Följ med i slutspelet! Det gör du förstås bäst genom att se matcherna live nere i Idrottshuset!

Nästa hemmamatch:

Kvartsfinal 2

Onsdag 21 mars 19:00

Örebro-Gislaved

Idrottshuset

Matchvärd: Byggtema

 

Bild: Peo Sjöberg, Ateljé Änggatan

/Klubben