Örebro rivstartade verkligen matchen och kunde ganska enkelt och med ett bra transitionspel vinna första setet med 25-11, bra fokus och lust att vinna varje poäng speglade Örebros insats i första set.

 

Andra och tredje set liknande varandra väldigt mycket där Linköping har en bra serve fast missar ett par för mycket när de har chansen att få momentum i seten. Örebro blir aldrig riktigt hotade i vare sig andra eller tredje set vårt grundspel är alldeles för starkt idag och även fast det finns mer att få ut av laget så gör Örebro en solid insats i både anfallet och i försvarsspelet.

– Prestation före resultat, jag vet att jag tjatar men idag får vi verkligen ett kvitto på att vårt grundspel håller men vi måste göra bättre prestationer under hela matcher för att vi ska kunna ta nästa steg i lagets utveckling. Vi gör bra saker idag men inte tillräckligt ofta under tillräckligt lång tid, ska vi upp och tampas med EVS och HH så måste vi ta tillvara på varje tillfälle som ges att utveckla och stabilisera vårt spel, säger tränaren Jonas Svantesson.

Nästa match: 

Engelholm VS – Örebro Volley lördag den 20 oktober kl:15.00 Kungsgårdshallen Ängelholm

Svedala – Örebro Volley söndag den 21 oktober kl:12.00 Svedala Sporthall Svedala.  

Nästa match i Idrottshuset
Örebro Volley – Gislaved
TISDAG 30/10
KL 19:00
/ Coach Svante
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilandsfotograferna