Det blev som vi hade förväntat en mycket tuff uppgift för Örebro att besegra Gislaved, match öppning och de två första seten bjöd på många spännande bolldueller och ett spel med raka linjer från båda lagen och ett rent spel. Örebro är något vassare att utnyttja sina lägen och vinner två raka set med 25-23 och 25-14. Tredje set så är Gislaved med på banan igen och deras servemottagning fungerar och då blir Gislaved svåra att få tag på, efter några missar för mycket i hemmalaget så lyckas Gislaved reducera och vinner tredje set med 25-21.

Fjärde set så får Örebro utdelning på sina servar igen och det rinner iväg i en hiskelig fart. Josephine Tegenfalk servar från 3-1 till 9-2 och Linda Andersson servar från 13-4 till 21-5 sen får Gislaved några poäng men setet kan avslutas med 25-12.

Är det en nöjd Coach vi har i Örebro idag? 

– Absolut, vi gör en mycket bra prestation som tillslut ger oss det resultat vi vill ha. Gislaved var så bra som vi hade förväntat oss och när de lyckas håll sin servemottagning uppe, då har de ett anfall som är väldigt starkt.
Vad är du mest nöjd med?
– Framförallt att vi lyckas spela på en hög nivå under en längre tid, vi gör några unforced errors för mycket i tredje set men i det stora hela så gör vi den bästa prestationen för säsongen än så länge. Vårt försvarsspel med vår Libero Sofie Sjöberg i spetsen som styr vårt försvar och vår servemottagning gjorde en mycket bra prestation. Sen gör hela laget en bra insats annars skulle vi inte kunna besegra ett bättre Gislaved än vad många tror.
Lite ledighet nu, vad ska ni göra då?
– Nja, ledighet vet jag inte men vi har inte nästa match förrän den 17 november mot Degerfors (hemmamatch). Men vi tar inte ledigt, vi har massor att jobba på och nu har vi chansen att nöta och inte behöva känna oss stressade att det är match till helgen. Självklart kommer vi också ta tillfället i akt att återhämta oss och hinna andas lite, vi tar en lite längre helg med ledigt på fredag från bollträningen och en helt ledig helg, men sen gasar vi på igen.
Nästa hemmamatch i Idrottshuset
Örebro – Degerfors
Lördag 17 november kl 17:00
Text: Coach Svante
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna