Det blev en rafflande tillställning i sista hemmamatchen inför sluspel, trots att matchen inte gällde något för tabellen och att båda lagen har haft en period med sjukdomar så bjöds det på en bra match med mycket känslor. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

En mycket underhållande match för oss som tittade med rafflande bolldueller och mycket känslor, vad tycker en tränare om en sådan här match?
Den innehöll verkligen allt, från otroligt bra spel där båda lagen släpper lös all krafter de har, till lite mer krampaktigt spel där men märker hur betydelsefullt det här mötet är mellan dessa två lag, också två matchbilder där jag tycker att vi för matchen och har kontroll de två första seten sen får vi en dipp i tredje set som gör att HH kommer in i matchen men i fjärde så är vi återigen övertaget men där lyfter sig HH på nio och lyckas få ett kraftigt momentum som vi inte riktigt orkar bryta. Så vi som tränare gick nog igenom hela känsloregistret där vi fick jobba med både motgångar och medgångar, som för spelarna så var det en riktig urladdning.
Som du sa så hade ni chansen att rubba seriesegrarna, vad var det som hände i slutet?
Vi gav oss verkligen chansen att vinna mot HH och det ska laget ha en stor eloge för, HH är riktigt bra i år men vi har en stor tro på det vi gör och på det sättet vi gör det på och kan vi komma upp till en hög prestationsnivå så kan vi stressa vilket lag som helst det har vi visat. Men för att vi ska kunna hålla den höga prestationsnivån som vi besitter så krävs det otroligt mycket fokus och koncentration och det är sällan vi behöver komma dit att vi tvingas att vara där i över två timmar. Men nu vet vi hur det känns så det gäller att ta lärdom från detta och lära oss att hantera situationen nästa gång vi hamnar i det läget.
Nu väntar kvartsfinal mot Engelholm. Kvartsfinalerna spelas i bäst av tre och för Örebros del innebär det spel hemma, borta, borta. Första kvartsfinalen börjar i Idrottshuset lördag den 13/3 kl 15:00! Följ hela slutspelet på volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben