Idag efter lunch kom besked från Folkhälsomyndigheten och Region Örebro Län att regionen skärper de allmänna råd runt covid-19. För vår del innebär det bland annat fortsatt maxantal på 50 personer i publik. Till dagens match kommer vi inte kunna erbjuda några biljetter utöver till de som förhandsbokat.

Efter ett litet uppehåll från seriematcher så sätter nu serien igång igen med full fart och två hemmamatcher denna vecka. Vi har pratat med tränaren Jonas Svantesson inför derbyt.

U23-Sm i Lund ställdes tyvärr in förra helgen där Örebro är regerande mästare och lite ofrivilligt så har laget haft två lediga helger, hur har ni tränat under dessa veckor?
– Väldigt tråkigt att SM ställdes in, tjejerna var väldigt taggade men under dessa tider gäller det att vi kan hantera att saker och ting förändras under kort tid men fortfarande inte tappa fart i processen och strävan efter att nå de mål vi har satt upp.
Vi har haft tillfälle att nöta mer och kunnat köra lite tuffare fys. Det är alltid tufft att träna under så här många veckor utan att ha en match att sikta på, men jag tycker att vi har lyckats hålla skärpan och jobbat på detaljer i spelet och tekniken men nu längtar vi efter matcher igen.
Lindesberg har haft en tuff start på serien vad säger du om årets första derby?
– Linde har bytt utan nästan hela truppen och som du säger så har de haft en tuff start, men jag tror att de kommer att få ihop det och i denna matchen har de absolut inget att förlora så det gäller för oss att vara 100% förberedda på fight annars kommer vi att få en obehaglig överraskning.
Vad måste Örebro göra för att vinna första derbyt?
– Framförallt ska vi se fram emot att få spela matchen igen och ett derby är alltid roligt, sen ska vi vara med på att Linde sätter allt på ett kort direkt från början. De kommer säkert att satsa allt de har i serven för att försöka få oss ur balans så det gäller att vi är med i mottagningen från första boll, får Linde lite luft under vingarna från början så kan det bli en tuff match, tränaren Teemu Sarna har stor erfarenhet och har säkert hittat några svaga punkter i vårt spel som han vill utnyttja. Kan vi hålla ihop vårt spel samtidigt hålla ett litet extra öga på spikers Ida Larsson och Martina Konecna som tar mest poäng i Linde, hålla nere våra egna misstag samtidigt som jag vill se en hunger efter att skap egna lägen för att vinna poäng så tror jag att vi kan summera efter matchen en bra prestation med ett positivt resultat.
Från och med denna match går elitseriens streamingtjänst, volleytv.se, över till Pay-Per-View. För mer information om priser för enstaka matcher eller de olika paketen som erbjuds följ denna länk: http://elitserienvolleyboll.se/2020/11/02/se-hela-elitseriesasongen-via-volleytv-se/
Det är oerhört tråkigt att vi inte kan välkomna ett större antal i publiken men så som läget utvecklats under de senaste dagarna är det ett klokt beslut som togs idag. De skärpta råden gäller fram tills 24 november och kommer påverka samtliga hemmamatcher i november. En månadsprenumeration på volleytv.se är kanske inte ett dumt alternativ.
Örebro – Lindesberg
Idag (tisdag 3/11) kl 19:00
Matchvärd: Holmquist Optik Synsam
Bild: Daniel Lubner
/Klubben