Maja Hedén är säsongen 2020-21’s första nyförvärv! Maja, som nyligen fyllt nitton, började med volleybollen i Vallentuna och kommer till Örebro direkt från volleybollgymnasiet RIG Falköping. Som barn utövade hon en del sporter innan hon fastnade för volleybollen. På plan har Maja gått som center men i Örebro kommer hon spela spiker.

Med säsongens första nyförvärv klart vänder vi oss till coach Jonas Svantesson för en kommentar.

Det är med stor glädje vi välkomnar Maja till Örebro Volley, Maja har den rätta attityden och glöden för volleyboll och att vilja bli bättre. Maja imponerade inte bara på mig när hon var här utan även på spelarna i laget. Maja har gått mest center på RIG men kommer att gå spiker hos oss, Maja kommer med sin inställning att klara av detta positionsbyte på ett galant sätt och hon vet att hon har en utmanande uppgift framför sig men jag är helt övertygad om att hon kommer ta sig an detta på bästa sätt.

I helgen träffade vi Maja och passade på att ställa några frågor till henne.

Välkommen till Örebro! Vad var det som lockade dig hit?

Tack så mycket! Örebro Volley är en klubb som jag har fått en väldigt positiv bild av! När jag var på provträning upplevde jag att det var ett härligt gäng med en god stämning! Vidare är Örebro Volley en toppklubb i Sverige med en träningsmiljö som verkar väldigt inspirerande och utvecklande! Och sedan tycker jag att Örebro verkar vara en trevlig stad!

Om du får presentera dig själv, vem är Maja Hedén?

Maja Hedén är en glad och ambitiös tjej! Jag älskar att umgås med familj och vänner och att träna såklart! Min familj är väldigt aktiv och vi brukar fjällvandra, åka skidor och träna tillsammans! Jag tycker om när det händer saker!

Du har provat på en hel del sporter men det blev volleyboll tillslut. Tre år på RIG och nu elitserien. Varför blev det just volleyboll?

När jag var liten testade jag flera olika sporter: innebandy, fotboll, friidrott, dans och när jag var 11 bestämde jag mig för att testa volleyboll och jag älskade det! Och nu är jag här åtta år senare!

Vi blickar framåt mot kommande säsong. Finns det något du ser fram emot och har du några förväntningar (på dig själv eller klubben/laget) ?

I min moderklubb (Vallentuna) spelade jag bara center men under min tid på RIG har jag alternerat center och spiker. Men nu ska jag gå över till spela spiker på heltid! Vilket känns spännande och väldigt roligt! Jag ser fram emot att få vara en del av Örebro Volley!

Först ska du ta studenten följt av sommaren. Utöver träning har du något speciellt planerat i sommar?

Precis som du säger så är det hårdträning som står på schemat! Utöver gym och fys planerar jag att spela beachvolleyboll. Det blir en sommar hemma i Sverige med jobb och förhoppningvis lite tid på landstället med familjen!

Maja ansluter till laget när de samlas igen för träningarna i Idrottshuset i början av augusti.

Bild: Klubben

/Klubben