Tyvärr så kom nya restriktioner samma dag som sa att vi inte kunde ta in 300 i publiken utan 50 gränsen skulle ligga kvar, så klart ett tråkigt beslut men i dessa tider absolut nödvändigt. Örebro rivstartade och lätt aldrig Lindesberg komma in i första set men efter ett tag så började Linde bita ifrån och stressa Örebro, vad säger då tränaren Jonas Svantesson om matchen?
Ni rivstartar första set och det ser ut som spel mot ett mål, men sen kommer Lindesberg tillbaka, vad säger du om matchen?
– Exakt som du beskriver det, vi var väldigt taggade att få en bra start och i Sofia Anderssons serve får vi 6 poäng direkt och sedan så tar vi några poäng extra i alla serve omgångar och då är det lätt att det glider iväg, Lindesberg såg lite spända ut i en början men ju längre matchen spelades så började de hitta sitt spel och fick större och större självförtroende. Inte helt ovanligt så kan momentum skifta väldigt snabbt under en volleybollmatch och det gjorde det i andra set denna gång också. Kändes som att vi startade andra set stabilt men vi fick inte hål på deras mottagning och de kunde lätt vinna tillbaka serven igen, här börjar Linde få lite luft under vingarna och börjar tro på sitt spel. De leder som mest med 4 poäng och 13-17 i mitten av setet, vi blir lite stressade och vi tappar tålamodet för en stund, men vi hittar tillbaka och krymper avståndet för att det sedan blir riktigt spännande. Det står 22-22 islutet men där så tar vi 3 raka poäng och kan vinna setet med hjärtat i halsgropen. Tredje set blir ganska lik första set, vi har starka serve serier rakt igenom setet där vi är hungriga på att förvalta våra lägen och undan för undan så drar vi ifrån i poäng protokollet och tillslut blir det en stabil insats förutom en 10 minuters period i andra set men totalt sett en bra insats där vi är hungriga på att skapa och förvalta våra poänglägen.
Under onsdagen blev det klart att matchen mellan Örebro och Gislaved som skulle spelats på lördag, 7/11, blir flyttad pga sjukdomar i båda lagen.
Nästa match i Idrottshuset är
Örebro – Värnamo
Lördag 21/11 kl 15:00
Matchvärd: Holmqvist Optik Synsam
Bild: Niklas Lindahl, Pressbilden
/ Klubben