Det blev en seger inför den efterlängtade hemmapubliken, som tränaren Jonas Svantesson hade varnat för så fick vi bevittna ett helt annat Linköping än vad vi har sett tidigare men Örebro spelade stabilt och visade upp en stor bredd i laget och hade fyra spelare som gjorde över 10 poäng på bara tre set, det visar på en stor bredd i laget och att Örebro kan ta poäng på många olika positioner. Vi tog en pratstund med coach Svante efter matchen.

Andra raka 3-0 segern och seger inför en efterlängtad hemmapublik, hur summerar du matchen?
Otroligt skönt och roligt att spela inför publik och jag tror att de som var på läktarna blev underhållna av två lag som verkligen gav allt för att vinna poängen.
Det var lite spänt från början men så fort lagen kunde slappna av lite och börja spela så bjöds det på många långa bolldueller och båda lagen visade stundtals upp ett riktigt bra spel i både anfall och försvar. Ska vi ge oss på att summera matchen så tycker jag väl att vi gör en okej hemmapremiär där vi känner att vi inte riktigt kommer upp i den prestationen som vi vill. vi vinner med 3-0 och gör en bra vändning i tredje set men vi har större visioner med vårt spel än vad vi visade upp idag. Vi måste ha tålamod och jobba stenhårt på att utveckla spelet under veckorna och utvärdera insatserna under helgerna för att hela tiden ta små steg i vår utveckling. Idag har vi fyra spelare som tar över 10 poäng på 3 set och det är så vi vill att vårt spel ska se ut, många som deltar i att göra poäng men vi har mycket jobb kvar. Jag hoppas att vi kan ta med oss positiv energi från dagens match till att gör en riktigt bra träningsvecka och fortsätta vår utveckling både individuellt och som lag.
Nästa match
Hylte/Halmstad – Örebro
Lördag 9 oktober kl 14:00
Se matchen live på volleytv.se
Nästa hemmamatch
Örebro – Värnamo
Lördag 23 oktober kl 15:00
Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se
Bild: Joakim Hjortsberg, www.teamjoe.se
/ Klubben