Örebro vann seriepremiären mot Sollentuna med 3-0 (25-23, 25-22, 25-22)

 

Väntan är över, äntligen är serien igång igen. Hemmapremiär och lite extra nervöst i inledningen av matchen. Örebro hamnade i underläge 7-13 och spelet såg spänt ut. Men en bra period i mitten av setet där både försvarsspel och anfallsspelet klaffade gjorde att Örebro kom ikapp och hade både 17-16 och 20-19. Sollentuna, med bra centerspel av framförallt Matilda Altin, kom tillbaka och vid 21-23 såg det ut som att setet mycket väl kunde hamna i Sollentuna. Men bra servepress och Örebro kunde ta fyra raka poäng och åter vänd setet och vinns det viktiga första setet med 25-23.

 

Ett lite mer avspänt Örebro drog ifrån under första delen av andra set och hade 9-3 och sprang vidare till 19-14. Men Sollentuna ger inte upp slaget och med bra servar får man press och äter sig närmare och närmare. Men närmare än 24-22 kommer man inte och Örebro vinner andra set med 25-22.

 

Tredje set blir matchens jämnaste där lagen växelvis leder med ett eller ett par poäng. Vid 20-19 kommer matchens längsta bollduell som Örebro psykologiskt vinner genom Diana Lundvall. Psykologiskt viktigt i det läget, 21-19 istället för 20-20. Lagen följs åt med varannan poäng upp till slutbollarna där Sollentuna servar ut vid upprepade tillfällen och Örebro vinner med 25-22 och tar säsongens tre första poäng.

 

Brendan överraskar lite med en uppställning där varken Jona Vigfusdottir eller Freja Morén finns med på plan. Istället får unga Linda Andersson och Emmy Andersson, båda 19 år, mycket speltid. Bredan körde med Sara Cavretti och Sofia Täcktor på vänsterkanten och Diana Lundvall till höger. Brendan vill gärna nyttja Dianas snabbhet och ser intressanta anfallsmöjligheter med Diana på högerkanten. Diana blev också bästa poängplockare med 10 poäng.

 

Nästa hemmamatch blir ett historiskt derby.

Örebro Volley har dessutom aldrig någonsin mött Degerfors Orion i en tävlingsmatch  

18 oktober 19:00

Örebro – Degerfors

 

/klubben