Det blev en ny seger för Örebro med stundtals imponerande serve och anfallsspel men som tränaren Jonas Svantesson hade varnat för så bjöd Gislaved upp till kamp. När Örebros serve och Sideout spel inte fungerade klockrent i andra set och bitar av tredje så var Gislaved inte sena på att hugga och utmana Örebro. Gislaved visade upp ett starkt sideout spel och blockspel i denna perioden men Örebro lyckades lösa situationerna och vända matchen efter att ha förlorat andra set och avslutade matchen med sitt bästa spel där återigen servetrycket var högt och anfallsspelet var obevekligt.

Vi frågar tränaren Jonas Svantesson vad han tyckte om dagens match?
– Vi startade precis som vi hade kommit överens om med högt servetryck och noggrannhet med bra tempo i anfallsspelet. Kanske gick det lite för lätt för det kändes som att vi inte riktigt hade börjat spela efter första set. Vi servade så fantastiskt bra att det egentligen inte blev något riktigt spel utan när vi kliver in i andra set så har vi inte blivit testade i vår servemottagning och sideout spel och när Gislaved spelar upp sig så blir vi lite stressade och tappar strukturen i spelet. Vi tar med oss förra bollens misstag in i nästa boll och där måste vi vara lite snabbare på att acceptera vart vi är och kunna lägga misstag bakom oss för att mobilisera kraft för nästa bollduell. Vi har varit väldigt  bra senaste tiden på att bara fortsätta att mala på vad som än händer och det som händer idag kan vi lära oss oerhört mycket ut av. Vi är bra men vi får aldrig börja ta misstagen med oss in i nästa boll utan varje poäng har sitt eget liv och vi vet hur snabbt momentum svänger så vi har inte tid att tänka för mycket på poängen som har spelats, utan så snabbt som möjligt rikta fokusen på nästa poäng och hur vi kan vinna den.
Men det är nära att ni vänder andra set och sen kommer ni in i tredje set och får en riktigt bra start, vad sa ni andra set och i pausen mellan andra och tredje?
– Vi sa väl det som jag var inne på tidigare att vi måste acceptera vart vi är och jobba med det vi har för stunden och inte önska att vi hade något annat. Hade vi hittat tillbaka ett par poäng tidigare i andra set så hade vi kanske hunnit ifatt och förbi, men jag tycker att vi hittar tillbaka i slutet av andra set och i början av tredje så startar vi som vi vill igen. De får några lätta poäng i mitten av tredje som kanske är lite onödiga men denna gången så lyckas vi släppa misstagen och ta nästa boll och inte tappa strukturen. Gislaved gör det bra och stressar oss direkt när vi inte är tillräckligt noggranna men det kändes som att vi tillslut lyckades mala ned Gislaved och att de inte orkade mobilisera tillräckligt med kraft för att stressa oss i fjärde set.
Om du summerar matchen i sin helhet vad skulle du säga då?
– Detta kan ge oss massor inför framtiden, Gislaved lyckas stressa oss när vi tappar lite noggrannhet och struktur och det kommer att hända igen så vi kan lära oss väldigt mycket från denna match.
Nu väntar två bortamatcher, först mot Sollentuna lördag 15/12 kl 17:00 och veckan efter möter vi Värnamo lördag 22/2 kl 15:00. Därefter avslutas grundserien med hemmamatch i Idrottshuset och det är Hylte/Halmstad med tidigare Örebrospelarna Jona Vigfusdottir, Whitney Turner, Martina Svensson och Tilda Hellgren som kommer på besök.
Men innan den hemvändarmatchen så händer det annat kul i Idrottshuset. Vi påminner er som kom till Gislavedsmatchen att lördag 15/2 kl 14:00 är det derby i innebandyn när Lillån och Örebro drabbar samman och dessa drabbningar brukar alltid bjuda på underhållning. Vecka 8 är det Safir Masters i Idrottshuset och vi kan utlova högklassig pingis från världens talanger fram mot slutet av veckan när de olika klasserna ska avgöras.
Nästa match i Idrottshuset
Örebro – Hylte/Halmstad
Lördag 29 februari kl 16:00
Matchvärd: Folktandvården
Bild: Daniel Lubner
/Klubben