Andra matchen för helgen var mot nykomlingarna Värnamo, Värnamo hade en tuff helg med match mot Engelholm på lördagen och mot Örebro på söndagen, av detta märktes inte mycket när matchen startade mot Örebro.

Vi frågar som vanligt tränaren Jonas Svantesson om vad han tyckte om matchen.
– Som vi sa innan matchen så är Värnamo ett riktigt krigargäng och kämpar in i det sista och det spelar ingen roll vad som står på resultattavlan. Sen tog nog helgens matcher tillslut ut sin rätt och det blev mentalt jobbigt för Värnamo och poängen rann iväg lite på slutet.
Vad säger du om er egen insats?
–  Vi gör en okej insats, vi har lite problem i början med att hitta rytmen i matchen och även fast vi hade pratat om det och försökt förbereda oss så tog vi åt oss av hur bollarna spelades och värderade poäng i bra och dåligt. På det sättet så ger vi Värnamo chansen att vara med för vi blir inte nöjda på det sättet vi vinner poäng inget blir tillräckligt bra eller hårt eller häftigt för vi har skapat oss en bild av hur det ska se ut och när det inte händer så får vi ingen energi utan blir frustrerade även fast vi vinner poängen. Vi fick jobba hårt på att komma ur detta men när vi väl gör det så trycker vi ner Värnamo så pass mycket så att helgen som jag sa tidigare tog ut sin rätt mentalt för dom och vårt kunnande vägde tyngre och i mitten av andra set så ser vi ett Örebro som får energi utav sina poäng och blir bättre och bättre och avslutar matchen precis som mot Gislaved med sitt bästa spel under matchen.
En tuff helg med två matcher, en på bortaplan och en hemma, två 3-0 segrar vad tar ni med er efter denna helg och vad är du mest nöjd med?
– Hmmmm, jag är väldigt nöjd med att vi avslutar bägge matcherna med det bästa spelet under matchen, i båda matcherna så ställer motståndarna frågor som vi inte har ställts inför i de andra matcherna. Gislaved hade ett riktigt bra blockspel till en början men vi löste det efterhand, de hade också ett riktig bra anfall med deras centrar och spikerna Nicki och Aspen men vi tog hand om det också efter ett tag. Samma sak med Värnamo där vi själva blir lite frustrerade och energilösa men vi hittar ett sätt att lösa det också, så även fast vi ställs inför olika scenarion så hittar vi utvägar och löser situationerna utan att det tar för lång tid att ge motståndarna för mycket momentum och självförtroende.
Sen fick alla spela under helgen och gör det på ett bra sätt, vi har en stor trupp och det ska vi utnyttja och vi visar att vi under match kan byta runt ganska kraftigt men ändå hålla i vårt grundspel, riktigt roligt att se.
Nu blir det tre veckor utan match hur ser planen ut för det?
– Väldigt olyckligt såklart, vi vill spela matcher men hallar som är bokade och ett U23 SM som gör att serien har uppehåll gör att vi nu har en period med bara träning. Vi ska utnyttja detta till fullo och komma ännu bättre förbereda både fysiskt, mentalt och spelmässigt tills serien drar igång igen.
Nästa hemmamatch i Idrottshuset
Örebro – Sollentuna
Söndag 17 november kl 16:00
Bild: Niklas Lindahl
/Klubben