Det blir återigen en batalj med Hylte/Halmstad, efter en lite oväntad förlust för HH mt Gislaved i första kvartsfinalen så tog sig HH samman och kunde ganska enkelt vinna tre raka matcher. Örebro har mött HH två gånger under grundserien och lagen har varsin vinst, vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Semifinal och en tuff utmaning mot Hylte/Halmstad, hur går tankarna?
Precis som du säger, det kommer att bli en riktigt tuff semifinal med två lag som kommer att göra allt de kan för att komma till final. Vi ska göra oss redo för en lång och tuff matchserie där vi kommer att få utmana oss själva och vi kommer att ta fram vårt absolut bästa spel.
Hur tror du att semifinalerna kommer att se ut?
Det kommer att bli tufft och tight, det är två lag som inte sparar på krutet, båda lagen satsar tufft i serven och vill anfalla aggressivt. Momentumet kommer att skifta under matcherna till de lag som har ett litet övertag i serven, det gäller att vara i nuet och inte tänka för mycket framåt eller ta med sig det som har hänt tidigare utan hela tiden vara beredd på att ta initiativet när chansen dyker upp.
Hur måste Örebro spela för att kunna stå som segrare på lördag i första semifinalen?
Vi ska försöka hålla ett högt tryck och försöka sätta HH under press med att inte ge bort eller tillåta dom vinna några enkla poäng, det gäller att vi är noggranna med det enkla då blir det svåra enklare. Vi har varit bra under en längre tid på att spela +1 volleyboll där vi gör varandra bättre med att göra varandras handlingar lite bättre för varje touch för att skapa bättre situationer för att göra poäng, det kommer att bli en viktig del för HH kommer att pressa oss till max och vi måste ta oss till bra situationer utifrån de lägen som uppstår. Det lag som kan hantera anspänningen och vara tänd men inte spänd kommera att ha en stor fördel i början av matchen.
Semifinal 1:5
Örebro – Hylte/Halmstad
Lördag 1/4 kl 16:00 i Idrottshuset
FRI ENTRÉ! Våra fantastiska samarbetspartners bjuder på entrén!
Se även matchen live på volleytv.se
/ Klubben