Engelholm har under 10-talet seglat upp som Sveriges dominerande damklubb med såväl stark ungdoms-, bredd- och elitverksamhet. Klubben har välförtjänt uppmärksammats nere i Skåne och har ett allt starkare stöd av kommunen och stora företag runt nordvästra Skåne. Det är de senaste årens mästarklubb som besöker Idrottshuset. Precis som de senaste åren så har man bytt många spelare och, med undantag för åren med Isabelle Haak, har man förlitat sig ganska mycket på bra utländska förvärv. Inget talar för att man inte lyckats i år igen. Amerikanska Tess Roundtree är sevärd och har hittills snittat 17 poäng / match. Coach Per-Anders Sääf brukar lyckas med att få ihop de nya spelarna till att bli riktigt samspelade och svårslagna ju längre säsongen går. Förra helgen var det repris på SM-finalen när Engelholm mötte Hylte/Halmstad och mycket riktigt stod man där med längsta strået igen, seger 3-2. Det är åter Engelholm som är årets guldfavoriter.

 

Kan då Örebro rubba Engelholm? Det blir i vart fall ett väldigt intressant möte. Lagen har mötts förhållandevis lite de senaste åren då de hamnat på olika halvor i slutspelet och Grand Prix och inte tillhör samma pool i seriespelet. Så det är två lag som inte kan varandra så där särskilt väl och det öppnar förstås upp för intressanta matcher.

 

Örebro har inlett seriespelet med fem raka segrar, inte helt utan problem. Men det har också visat en styrka i årets lag. Man har kommit tillbaka och knutit ihop spelet och matcherna även när det inte flutit på som man vill. Senast i torsdags var man illa ute mot nykomlingen Linköping, men lyckades tråckla sig ur situationen, vända och vinna. Det ger förhoppningsvis lite självförtroende och något att ta med sig inför söndagens match, som kommer kräva en topprestation av alla om man ska rubba ett bollsäkert Engelholm.

 

Coach Brendan är tillbaka efter en utbildningsvecka i Australien. Libero Sofia Björndahl saknades i torsdags men är tillbaka till söndagens match. Örebro kan därmed mönstra helt ordinarie lag.

 

Seriefinal

Söndag 18:00

Örebro-Engelholm

Live länk: https://gtvplay.solidtango.com/live/orebro-volley-vs-engelholm-volley

 

 

/klubben

Bild: Peo Sjöberg, Ateljé Änggatan