Gislaved har öppnat serien mycket starkt och kommer till Örebro med fyra raka vinster och ett stort självförtroende, Gislaved bärs av #7 vänsterspikern Tara Daerden och centern #8 Ashlyn Macgregor två mycket kompetent spelare som gör mycket för Gislavedsspel. Även passaren Gabriella Benda har visat upp ett stort register och utnyttjar att hon är vänsterhänt med att vara ett anfalls hot när hon är fram.

Efter att ha haft ett par spelare liggande i sängen ett tag så verkar allt nu vara på bättringsvägen och Örebro kan ställa upp med samma trupp som i tidigare matcher.

Hur ser du på matchen imorgon (tisdag) tränare Svantesson?

– Ska bli kul att spela på hemmaplan och förhoppningsvis kommer det mycket folk när det är fri entré med hjälp av Bröstcancerföreningen Hilda i Örebro län med uppvisande av ett Rosa Band. Tror att det kommer att bli en välspelad och spännande match där båda lagen har ett bra försvarsspel och spelare som kan slå till bollen hårt så att det kan nog bli många roliga och häftiga bolldueller.
 
Vad kommer att krävas av Örebro för att vinna matchen?
– Vår servemottagning måste steppa upp igen så att vi kan få en bra grund och trygghet i vårt spel. Vi överlever med en liten sämre mottagning men det krävs väldigt mycket av oss i de andra spelmomenten om vi ska göra en bra prestation. Skulle också vara roligt om vi kan vi sa upp ett lite bättre försvarsspel, vi är bra i försvar men vi skulle kunna spetsa till det lite så att vi kan ge oss själva fler bra möjligheter att komma till bra anfallslägen.
Örebro – Gislaved
Tisdag 30 oktober kl 19:00
Idrottshuset
Matchvärd: Bröstcancerföreningen Hilda Örebro Län
Livesändning: GTVplay
/ Coach Svante
Bild: Klubben & Joakim Hjortsberg