Då ska äntligen serien studsa igång igen, med publik på läktarna som vi vet att alla har längtat efter så kommer det att bli en bra seriepremiär och en premiär som vi alla önskar. Vad har då Lund för lag denna säsong? Vilka spelare kommer Örebro att få se upp med? Hur ser Örebros form ut? Vi har tagit en liten pratstund med tränaren Jonas Svantesson om den stundande seriepremiären och Örebros chanser att komma hem med 3 poäng.

Vi såg att du spelade med lite olika konstellationer under turneringen i Lindesberg förra helgen, hur kommer ni att ställa upp i premiären?
Iida Murto är axelskadad och kan inte delta fullt ut i spelet men kan obehindrat spela i bakplan, så vi har bytt på Sofie Sjöberg och Iida så att Sofie får gå lite spiker men vi får se om det är så vi ställer upp imorgon (lördag)
Hur har det sett ut i veckan, premiärnerver?
Självklart är det lite premiärnerver och det har varit taggat på träningarna, vi ser verkligen framemot denna premiär med publik på läktarna.
Hur ser du på Lund i år?
Lund har fått till en mycket spännande spelartrupp, under ett par år tycker jag att Lund har utvecklat sitt spel mer och mer och tränaren Ulf har fått till en bra organisation i spelet med tydliga roller som ger en helt annan grund än vad som har varit tidigare. Nu har de fått in några spännande spelare i framförallt Ester Evans och Tilda Hellgren som kommer med både kvalitet och erfarenhet, med dessa två och Stina Rix och Harriet Gillson så har de en anfalls potential på kanterna som de inte har haft tidigare, jag ser Lund som en dark horse denna säsongen och vi kommer att ta oss an denna uppgift med största respekt och ödmjukhet, vi kommer att få göra en mycket bra prestation om vi ska komma hem med tre poäng från Lund.
Hur ska då Örebro lyckas vinna seriepremiären?
Allt startar med våran första touch, servemottagning, framspel, defense kan vi vara noggranna och precisa i dessa moment gör så vi ger oss själva chansen att vinna poängen. Vi har inte tränat tillsammans så mycket ännu av olika orsaker och är väl inte helt samspelta ännu, så vi ska försöka kommunicera så mycket som möjligt och vara så tydliga som möjligt i vårt agerande och i våra beslut. Sen är det en stor fördel för oss om vi kan pressa deras mottagning rejält, de spelar ett väldigt snabbt anfallsspel när de får chansen och kan vi störa deras passare Linnea Skogsberg så att hon inte får för lätta lägen att jobba med så är mycket vunnet. Men som sagt tidigare, vi har den allra största respekten för Lund och vi ska förbereda oss för en lång och tuff fight.
Säsongspremiär!
Lund – Örebro
Lördag 25/9 kl 15:00 i Lund
Se matchen live på volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben