För första gången sedan säsongen 2004/05 så vinner Örebro Volley elitserien. Förutsättningarna var enkla inför sista hemmamatchen mot serieledande Hylte/Halmstad, seger med 3-0 eller 3-1 krävdes för att Örebro Volley skulle vinna elitserien.

Därför var det nog många i välfyllda (över 500 personer) Idrottshuset som tvivlande efter att Hylte/Halmstad började på absolut bästa sätt och vann första set med 25-17. Gästerna var hetare i nästan alla moment och när Örebro Volley dessutom stod för många egna misstag i både anfall och serve så blev sifforna stora. Gästerna startade med brasilianskan Caroline Perotto på högerkanten och hon visade vägen anfallsmässigt i Hylte/Halmstad med 6 anfallspoäng.

I och med förlust i första set så krävdes tre raka setvinster. Andra set var därför ett nyckelset tekniskt men också känslomässigt för Örebro Volley. Vändningen kom, precis som ofta i volleyboll, sakta men säkert och gästerna fick allt mer press på sig att göra egna poäng när Örebro Volley minskade på egna misstagen. Lagen turas om att ha små övertag och setet är helt jämnt vid 20-20. Avslutningen tillhör Örebro Volley till 100%. Paulina Lindberg gör två viktiga anfallspoäng medan första setets dominant Caroline Perotto gör två anfallsmiss och när dessutom Örebro Volleys passare Natalie Hayward sätter servepress och gör ett serväss så kan Örebro Volley vinna det viktiga andra setet med 25-22.

I tredje set vill jag starta med summeringen av Örebro Volleys stjärna Kira Thomsens prestation. Hon får totalt 15 pass och vinner 11 av dessa utan att missa något anfall. Lägg till de 6 anfallspoäng av Paulina Lindberg så förstår nog alla att Örebro Volley hade fått igång maskineriet och att Hylte/Halmstad hade svårt att hålla jämna steg med ett serieseger-jagande hemmalag. Men Hylte/Halmstad gör 16 anfallspoäng i tredje set så de gör verkligen allt för att komma ifatt, men man kan säga att lagkaptenen Ludovica Forastieri första serveräd som gav 6-0 ledning var ungefär det avstånd som hölls mellan lagen genom setet som slutade 25-19.

När två bra lag möts är det inte lätt att stänga en viktig match i volleyboll. Fjärde setet blir därför länge spännande och Hylte/Halmstad har ofta en ledning med 1-2 poäng under första delen av setet. Vid 15-15 så kommer första rycket av Örebro Volley. Rycket initieras av ett gigantiskt block av Paulina Lindberg som följdes av två anfallsmiss av Hylte/Halmstad som tvingades till timeout och spelarbyten. Det gav kortvarig effekt och Hylte/Halmstad kom nästan ifatt innan de återigen stod för tre egna misstag och tillsammans med en anfallspoäng av Kira Thomsen och ett grymt block av Jonna Nilsson så vips hade Örebro Volley ett järngrepp 23-17. Spiken i kistan var ännu ett stort block av passaren Natalie Hayward och segerjublet utbröt efter 25-20.

I och med segern så har Örebro Volley faktiskt besegrat Hylte/Halmstad samtliga gånger denna säsong och i och med segern så fick Örebro Volley välja kvartsfinalmotståndare först och valde Sollentuna. Matchens MVP blev Kira Thomsen som passade på att sätta personligt rekord med 26 egna poäng.

– Vi får återigen en tuff start mot Hylte/Halmstad precis som i våra tidigare matcher mot dem under säsongen. På tok för många egna misstag men vi kan succesivt höja vår egna nivå under matchens gång och dessutom bättre hantera de svårigheter vi ställs inför. En otrolig laginsats och jag är stolt över hur detta lag har utvecklats under säsongen, säger Head Coach Jonas Svantesson.