Då var vi där, sista matchen innan juluppehållet även fast det känns som att serien precis har startat. Det blev en tuff fem setare mot Linköping senast på bortaplan, idag så ställs hemmalaget mot RIG Falköping, vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Sista matchen innan juluppehållet och andra matchen efter serien har vänt, hur går tankarna inför andra mötet med RIG?
Första matchen vi spelade nere i Falköping för några veckor sedan slutade 3-1 till oss, efter att vi tappade ett klassiskt tredje set efter att ha vunnit de två första seten. RIG gör det bra i den matchen att ta chansen när den dyker upp och förvalta den medans vi kanske blir lite mätta och slår oss till ro, det misstaget hoppas jag att vi har tagit lärdom av.
Hur ska Örebro spela för att ta med sig 3 nya poäng?
Följa vår gameplan, vara närvarande att ligga steget före hela tiden och utnyttja de lägen vi skapar. Det menas med att vara bra förberedda, spela tillsammans och inte ta alltför många egna initiativ när vi inte har bollen för att sedan när vi skapat läget och har bollen slå till med tempo och aggressivitet. Vi vet att RIG kan spela riktigt bra när de får spela sitt spel och vinna lite enklare poäng så att de får självförtroende, så det gäller för oss att inte låta dem vinna för enkla poäng utan skapa press i servemomentet med bra block och försvar så att de känner att det är tufft att vinna poäng.
Örebro – RIG Falköping
Lördag 18/12 kl 15:00
Idrottshuset – FRI ENTRÈ
Matchvärd: Holmqvist Optik Synsam
Matchen streamas även på volleytv.se
Bild: Klubben
/ Klubben