Den sista matchen innan slutspelet har kommit och glädjande så är det ett derby mot Lindesberg, Lindesberg har verkligen tryckt på gasen under playoff spelet, de pressade Engelholm på hemmaplan och vann enkelt mot Gislaved med 3-0 och lyckades vända ett 2-0 underläge ner i Halmstad till vinst med 3-2. Det är också klart att Örebro och Lindesberg kommer att få möta varandra i kvartsfinalen så vi kanske kommer att få se en liten fingervisning om vart lagen står gentemot varandra, men det väntar vi med till nästa vecka först ska vi avsluta Playoff.

Hur ser då tränaren Jonas Svantesson på Lindesbergs framfart i play off spelet?

– De har gjort det riktigt bra i slutet och kommer att komma till Örebro med ett stort nyvunnet självförtroende, de tog in ett sent nyförvärv i spikern Julia Topor som har kommit in i spelet och laget efter lite tid och har såklart en stor del i Lindes framfart på sistone. Men deras stora stjärna spikern Hannha Troutman har verkligen höjt sig en nivå från seriespelet och deras högerkant Klaudia Grelowska verkar också har toppat formen så det är ett bra Lindesberg med bra resultat i ryggen som kommer till Idrottshuset imorgon (lördag)

Tuff match nere i Engelholm i söndags, har ni lyckats ladda om?

– Det var en tuff förlust mot ett bra lag, vi såg självklart något annat framför oss innan matchen. Tycker att vi har bearbetat matchen på ett bra sätt och det känns som att laget känner en stor revanschlust och är hungriga på att göra en bra prestation för att komma upp på banan igen.

Du har nämnt några spelare i Lindesberg som är viktiga att hålla ett öga på men vad ser du annars för moment i spelet som måste funka för att vinna på lördag?

–  Som du säger så måste vi försöka sätta press på deras tre spiker så att de inte får för stort utrymme och för bra lägen att vinna bollarna, för att göra det så är det som så många gånger tidigare att vi sätter press på deras servemottagning så att deras passare inte får för många utvägar att välja på som i sin tur underlättare för vårt försvarsspel.

Vi hamnar såklart i ett tvärtom läge, där vi vill ha så bra mottagning som möjligt så att vi kan utnyttja våran bredd i anfallet så att vi kan spela ett varierat anfallsspel som blir svårt att läsa för Linde.

 

Örebro – Lindesberg

Lördag 9/3 kl 15:00, Idrottshuset

Matchvärd: ICA Nära Oskarstorget

Text: Coach Svante

Bild: Ateljé Änggatan