I sista grundserieomgången möte Örebro helgens motståndare Gislaved i en tuff och intensiv holmgång där alla set slutade med minsta möjliga marginal och ett femte set som gick över 15 poäng. Nu är det andra matchen i Play Off serien och de båda lagen har olika bakgrunder in till denna omgång, Örebro har en vinst i ryggen  mot Hylte/Halmstad och Gislaved har en förlust mot Lindesberg i bagaget. Gislaved hade inte hela truppen tillgänglig senast mot Linde det räknar vi med att de har till denna match.

Hur har veckan sett ut efter första Play Off matchen, frågar vi tränaren Jonas Svantesson.

– Helt okej, sugna spelare såklart efter en bra prestation mot H/H men också fokuserade till att ta ett steg till i utvecklingen. Lite sjukdomar som vanligt denna period men inte som har påverkat negativt utan vi har klarat av att träna bra hela veckan.

Hur ser du då på matchen mot Gislaved i helgen?

– Det blir en riktig utmaning för oss, Gislaved förlorade mot Lindesberg och kommer att vara väldigt taggade för att visa att de är bättre än så när de har ett fullt lag att spela med. Också en stor utmaning för oss när vi förlorade förra matchen för två veckor sedan och Gislaved kommer att starta matchen med ett stort självförtroende som vi måste bryta ned först innan vi kan skaffa oss momentum och en chans att vinna i slutet.

Vad tar ni med er från den förra matchen?

– Vi måste våga vinna, spela vårt spel och inte luras in i ett spel som inte passar oss där vi försöker spela ett defensivt anfalls/servespel. Vi vet att när Gislaved spelar på topp så är de väldigt bra och de kommer att spela mycket bra försvarsspel och det får inte skapa frustration på vår sida,  utan vi måste hålla oss kalla och fortsätta jobba på våra saker och inte hitta på nya anfallsvinklar eller servar.

Vad blir nycklarna till seger i denna match?

– Skapa förutsättningarna för oss att spela bra, förberedelser, attityd och våga vinna. Vi måste ha inställningen att vi ska ta poäng inte få poäng, skapa situationer med bra första touch så att vi kan anfalla på bred front, skapa situationer med block/försvar som gör att Gislaveds anfallare får det jobbigt att döda bollen och känna att de måste gör 100%-iga insatser varje anfall för att kunna vinna poängen.

Gislaved VK – Örebro Volley lördag 16 februari 14.00 Gisle Sporthall Gislaved.

 

Nästa match i Idrottshuset

Örebro – Lindesberg

Lördag 9 mars kl 15:00

Matchvärd: ICA Nära Oskarstorget

Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna

Text: Coach Svante