En lång helg med dubbla matcher står på schemat för Örebro i helgen, lördagens match är mot Ängelholm senaste mötet var semifinalen i Grand Prix där EVS kunde ta sig vidare till final genom en 3-0 vinst. Örebro kom aldrig upp till sin normala nivå och EVS spelade mycket tight och deras stjärn spiker Bento levererade verkligen i denna match. Söndagens match är mot Gislaved, ett Gislaved som det har hänt mycket för denna säsong, corona, inbrott i Idrottshuset i Örebro för att i nästa match tappa sin stora stjärna Tara Daerden pga skada. Men Gislaved har sett om sitt hus och plockat in nya förstärkningar och ser ut som ett lag att räkna med och kan nog bli en dark horse när slutspelet drar igång.

Men vi börjar väl i rätt ände, Så vi tog en pratstund med tränaren Jonas Svantesson om dagens match mot Engelholm.
Hur går tankarna inför lördagens match mot Engelholm?
Ska bli riktigt roligt att få möta EVS igen, vi gjorde inte oss helt rättvisa senaste matchen i GP vi vet att vi kan så mycket mer än det vi visade upp där och jag hoppas att vi har tagit lärdom från den matchen och kan komma tillbaka och gör en bättre prestation än sist. Tror att vi kommer att få se ett revanschsuget lag som är taggade och inte kommer att ge sig i första taget, det gäller att förbereda sig för en lång och tuff match och vi måste kunna hantera både medgångar och motgångar under matchen på rätt sätt.
Vad kommer nycklarna att bli för att få med sig en seger från Engelholm?
Vi ska försöka sätta hög press på deras servemottagare så passaren Vilma Andersson inte får det för lätt att sätta upp deras anfallsspel, för att i nästa skede kunna spel bra block försvar och inte låta EVS vinna på för många sätt i deras anfall utan att de måste göra 100% insatser för att vinna poäng. Sen måste vi såklart hålla lite koll på deras spiker Bento men också deras två centrar Julia Nilsson och Oliva som gör många poäng från deras centerposition. Som vanligt gäller det att fokusera på vår insats och våran prestation, det är den som kommer att avgöra hur denna match slutar, kan vi spela tight, vara aggressiva och ta chansen när den dyker upp så har vi en stor chans att ge oss själva möjligheten att vinna sista bollen.
Engelholm – Örebro
Lördag 13/2 kl 16:00
Se matchen live på volleytv.se – Glöm inte att du kan ange Örebro Volley som din supporterklubb.
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben