Första kvarten blev inte vad vi hade förväntat oss men andra kvartsfinalen blev så spännande och tight som vi trodde på förhand. Lindesberg studsade tillbaka snabbt och hade Örebro i ett riktig järngrepp men som andra gånger denna säsongen så visad Örebro tjejerna vilken lagmoral och vilja det finns i årets upplaga av Örebro. Tjejerna slutade aldrig att jobba hårt och bra saker händer lag som aldrig slutar jobba hårt och även denna gång så fick vi ett kvitto på det.
Ska ni slå in spiken i kistan och avgöra kvartsfinalserien imorgon (lördag)?
– Självklart hade det varit skönt att göra det, säger tränaren Jonas Svantesson  och fortsätter, men jag är helt övertygad om att Lindesberg vill något annat och vill vi vinna imorgon så måste samma hårda jobba infinna sig och samma förberedelser som innan och klassikern poäng för poäng och inte sväva iväg i tankarna utan vara här och nu och fokusera på uppgiften bli väldigt viktigt.
Vad blir viktigt förutom det som du har nämnt här ovanför?
– Tycker vi har gjort fyra och ett halvt set riktigt tight och bra men i mitten av andra set i förra matchen så började vi slarva lite med de enkla handlingarna som droppförsvar, gratisframspel och då spred sig en osäkerhet i resten av momenten, så det är något vi måste se upp med, göra det enkla bra och ska Linde vinna poäng så ska det vara på bra handlingar. Vi kan spela ett bättre servemottagningsspel och på det sättet få lite bättre utdelning på vårt första Side Out anfall så att vi får lite enklare att rotera laget och inte kämpa för varje rotering.
Något mer som publiken kan förvänta sig?
– Detta är inte klart ännu och vi behöver all stöttning vi kan få på imorgon (lördag) för att vi ska kunna ta oss vidare till semifinal. Tror att det kommer att bli en riktigt häftig fight där vi kommer att få se mycket bra och spännande bolldueller.
Kvartsfinal #3
Örebro – Lindesberg
Lördag 23/3 kl 15:00
Idrottshuset
Matchvärd: Make A Brand
Livesändning: GTVplay
Text: Coach Svante
Bild: Ateljé Änggatan