Första kvartsfinalen gick relativt enkelt till Örebro med en stabil 3-0 vinst, många höjde nog på ögonbrynen om man kom ihåg bataljen som utspelade sig en vecka tidigare som fick avgöras i ett femte set. Många olika komponenter gjorde såklart att denna matchen såg annorlunda ut, Lindesberg spelade inte riktigt lika bra som de gjorde en vecka tidigare och Örebro tillät inte Linde att komma in i matchen, de två kanske är de två största faktorerna som skilde de båda matcherna åt.

Vad tycker då tränaren Jonas Svantesson om vad som var skillnaden mellan de två matcherna?

– Håller med dig om ditt resonemang om att Linde inte kom upp till sin vanliga kapacitet och att vi inte tillät dem att komma dit heller. Vi hade lite bättre servepress denna match och hade enklare att kontrollera deras två stor poängmakare Julia Topor och Hannah Troutman. Sen tycker jag inte att vi spelar på topp heller men vi gör en stabil insats med få dippar i spelet och det gör att vi inte släpper in Linde i matchen.

Vad tror du om matchen imorgon (onsdag)?

– Det är nu denna kvartsfinal börjar, Linde har kniven på strupen de vill inte komma till Örebro med ett 2-0 underläge så det kommer att vara taggade till tänderna för att utjämna denna kvartsfinalserie och ge sig själv ett bättre utgångsläge och sätta press på oss såklart.

Vad kommer att vara viktigt för er för att ni ska kunna ta ledningen med 2-0 i matcher?

– Vara beredda på att Linde kommer att göra allt som står i deras makt för att vinna, ta poäng för poäng och fokusera på hur vi kan vinna nästa poäng, inte tänka på att ta en 2-0 ledning i matcher. Fokusera på vårt spel med några taktiska linjer i spelet som kanske kan hjälpa oss men det absolut viktigaste kommer att vara vad vi gör med bollen när den är på vår sida. Kan vi sätta press på Lindes mottagning och spela ett strikt block/försvar och inte låt Linde vinna några enkla poäng i deras anfall samtidigt som vi kan spela ett aggressivt side-out spel och få rotationerna att snurra och inte fastna så tror jag att vi kan ge oss själv chansen att vinna sista bollen. Men som sagt det krävs bra förberedelser och ett hårt arbete under matchen för att allt det ska gå i lås.

Lindesberg VBK – Örebro Volley kvartsfinal 2 den 20 mars 19.00 Lindesbergs arena.

Kvartsfinalserien återvänder till Örebro och Idrottshuset för den tredje matchen lördag 23/3 kl 15:00. Matchvärd: Make A Brand

Text: Coach Svante

Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna