Örebro har startat serien på ett övertygande sätt med två raka segrar och inga set förluster, denna helgen har tjejerna två matcher den första är mot Gislaved på bortaplan på lördag för att direkt dagen efter ta emot Värnamo på hemmaplan.

Fullspäckad helg med två matcher en på bortaplan och en på hemmaplan, hur laddar ni upp för detta under veckan, frågar vi tränaren Jonas Svantesson.
-Vi tränar som vanligt i början av veckan och på fredagen så släpper vi lite på intensiteten men tränar och gnuggar lite mer teknik och kanske slutar vi lite tidigare, ler tränare Svante.
Nånting taktiskt ni kommer att slipa på inför helgen?
-Absolut, det finns lite grejer att göra och vara vaksamma på i båda matcherna, men vi har fortfarande väldigt mycket kvar att jobba på i vårt eget spel så huvudfokus kommer fortfarande var på vår sida och på våra handlingar.
Hur ser det ut i spelartruppen, någon som inte kan spela i helgen?
– Alla är tillgängliga, peppar, peppar………..
Första matchen mot Gislaved, vad tänker du om den?
– Tuff bortamatch där Gislaved alltid spelar bra mot Örebro på sin hemmaplan, de kommer att pressa oss till vårt yttersta och det gäller att vi är med redan från början. De har en stark serve på sin hemmaplan så det gäller att vi accepterar det och jobbar stenhårt i vår servemottagning och spelar från de situationerna som uppstår, att vi hjälper varandra att rotera laget så fort som möjligt och inte fastna i några uppställningar. Sen kommer mycket av deras anfallsspel kretsa kring deras tre utländska spelare, två spikers i Nikala Majewski och Hannah Bailey plus centern Aspen Abrey, dessa måste vi klara av att kontrollera och inte ge för mycket utrymme.
Andra matchen är mot Värnamo på hemmaplan, vad säger du om den?
– Jättekul att möta ett nytt lag i elitserien och med den gamla Örebrospelaren Jessica Sandberg som tränare, hon basar över ett riktigt krigar gäng som aldrig ger sig och de spelar som ett lag och kämpar för varandra. De förlorade tyvärr hemmapremiären mot Lund med 3-2, fast kom tillbaka starkt och lyckades vända ett 2-0 underläge mot Svedala på bortaplan till vinst med 3-2. Så de har spelat mycket volleyboll i de två första omgångarna och har redan lärt sig mycket om att spela i elitserien.
Är vi inte på tårna i denna match så kommer vi att få en mycket jobbig eftermiddag mot ett vilt kämpande Värnamo och som ni ser på siffrorna i de två första matcherna, aldrig kommer att ge sig.
Örebro – Värnamo
Söndag 20 oktober kl 14:00
Idrottshuset
Matchvärd: Holmqvist Optik Synsam
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben