Skåne representeras med tre lag i elitserien för damer, Svedala är ett av dem och det kommer på besök imorgon till Idrottshuset. Svedala hade ett par år av framskjutna placeringar i elitserien men för tillfället så ligger de sist i tabellen med en poäng på 8 matcher och kanske lite snopet en förlust idag utan det viktigaste kommer att bli  mot RIG Falköping (lördag) som nog inte ingick i planerna.

Vad säger då tränaren Jonas Svantesson om matchen mot Svedala?
– Lurig match mot ett motstånd som spelar upp sig när de möter bättre lag och kommer att ge allt för att försöka störa vårt spel och tar vi inte denna match på fullaste allvar så kommer vi att få en jobbig eftermiddag med mycket frustration. Men kan vi ta vara på våra chanser och spela det spel som vi vill så ska vi kunna ta tre nya poäng, men vi vill också göra en bra prestation. Vi spelade bra mot Engelholm i ungefär halva matchen och jag skull helst vilja att vi kan fortsätta där vi slutade förra helgen, vi vet att många bra prestationer i rad kommer att ge önskat resultat och då spelar det ingen roll vem som står på andra sidan utan vi måste utvärdera vår prestation för att utvecklas och nå bättre resultat.
Hur ser det ut i laget inför matchen?

– Det ser okej ut, lite strulig vecka med lång bortamatch, arrangemang för våra sponsorer och lite strul i hallen med taggarna så vi kunde inte träna som planerat idag. Men vi kör lite längre i morgonbitti (söndag) så vi ska kunna vara redo för fight mot Svedala. Annars är alla krya och spelklara, peppar, peppar…….
Örebro – Svedala
IDAG! kl 15:00 i Idrottshuset
Matchvärd: Sapore
Matchen ses även live via klubbens facebooksida.
Bild: Klubben
/Klubben