Örebro åkte till Lund för seriepremiär med en kort försäsong bakom sig och några få träningsmatcher. Så det var inte självklart att spelet skulle sitta redan i premiären. Därför var 3-0 en riktigt skön start.

Jonas Svantesson fick laborera om laget lite då en del spelare inte var tillgängliga och spelklara inför den här helgen. Det innebar att Freja Morén fick ta steget ut på högersidan istället för den centerroll hon är inspelad på. En insats hon gjorde hur bra som helst och kunde mycket väl fått matchens lirare pris för den insatsen. Nu gick den till Diana Lundvall som också gjorde en bra match och var poängbäst i Örebro men som gärna blandar och ger i anfallsspelet, vilket tar ner hennes effektivitet.

Lund inledde bra och har i amerikanskan Allie Davenport hittat en bra förstärkning som kommer bli nyttig för laget både i träning och match. Lund är ett bra servelag och Örebro hade problem med servemottagningen större delen av matchen. Första set blev viktigt och Örebro lyckades krångla sig ur Lunds grepp om setet och vände en hotande setförlust till seger med knappa 25-23.

De båda övriga seten blev ganska identiska. Örebro i förarsätet men Lund hittade emellanåt riktigt bra servepress och bums var man med i igen. Nu blev det relativt klara 25-19 , 25-18 och till slut 3-0. Inte utan besvär och långt kvar till storspelet. Samtidigt är det starkt att fortsätta spela på trots att inte alla moment sitter än.

En skön seger och laget satte sig direkt i minibussarna för att ta sig upp till Jönköping för övernattning. Redan på söndagen är laget i spel igen, då mot RIG Falköping.

Du följer matchen live på

http://elitserienvolleyboll.se/matcher-dam/

/klubben

 Bild: Daniel Lubner

Hemmapremiär- DERBY!

Örebro-Lindesberg

Torsdag 4  oktober 19:00

Idrottshuset