På onsdag väntar kvartsfinalserien till Idrottshuset för vårens första, men inte sista slutspelsmatch. Örebro Volley vann komfortabelt i den första kvartsfinalmatchen och Sollentuna hade svårt matchen igenom att hålla jämna steg med Örebro Volleys offensiva spel.

Som seriesegrare valde Örebro Volley tabellsjuan som motståndare i kvartsfinalen. I elitserien vann Örebro Volley med 3-0 båda matcherna och i lördags lades ännu en 3-0 till handlingarna och därmed leder Örebro Volley kvartsfinalserien med 1-0 i matcher. Nu väntar två raka hemmamatcher och pressen ligger nu på Sollentuna för att inte säsongen ska ta slut redan på lördag.

I den första kvartsfinaldrabbningen så producerade Örebro Volley 42 anfallspoäng att jämföra med Sollentunas 19 poäng i sitt anfall. Anfallspoängen i Örebro Volley var spridda i stort sett på samtliga spelare, men amerikanskan Kira Thomsen var som vanligt starkast med 12 egna anfallspoäng. I Sollentuna var det Lindesbergs bördige Ida Larsson som med 5 anfallspoäng var skarpast.

Anfallsspelet är mycket viktigt i volleyboll men som motståndare gäller det att göra det svårt för laget som anfaller genom bra block och bra försvar. Samspelet mellan dessa två moment går inte att underskattas och för att göra det arbetet så effektivt som möjlig så finns en stor taktisk dimension också. Där lagen försöker ta bort vissa typer av anfall och vinklar från sina motståndare. Håll ett extra öga på taktiken i block och försvar idag.

I veckan offentliggjordes nomineringarna i elitserien och två är nominerade från Örebro Volley. Till säsongens tränare är Jonas Svantesson nominerad och till säsongens spelare är Kira Thomsen nominerad. Dessutom röstas årets drömlag fram så vi får hålla tummarna under våren att det blir individuella priser till Örebro Volley.

– Även om vi vann relativt enkelt i Sollentuna i lördags så finns det flera delar i vårt spel som jag önskar att vi förbättrar. Vi gör lite för många anfallsmisstag i perioder. Vi ska vara aggressiva men behöver ha bättre kontroll i vissa givna situationer för att inte dra på oss misstag i anfallsspelet, säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben