Nu är slutspelet äntligen här, förra årets inställda slutspel kan läggas till handlingarna och vi hoppas att vi aldrig ska behöva uppleva den tomhet som uppstod efter det beskedet igen. Nu skriver vi ny historia och nya slutspelsmatcher ska spelas och minnas för många år framöver, det är nog i underkant att säga att alla lagen är redo för årets slutspel.
Vi har tagit en pratstund med tränaren Jonas Svantesson om hur han ser på slutspelet och Örebros chanser.
Slutspelet har då äntligen kommit hur går dina tankar inför slutspelet?
Som du säger, äntligen! Efter att förra årets slutspel blev inställt så tror jag att alla spelare i Sverige har längtat efter att denna stund ska komma, förra året fick vi verkligen känna hur mycket slutspelet betyder och hur mycket ett avslut på säsongen betyder, det var en tomhet som inte går att beskriva men nu får vi chansen att avsluta säsongen på ett sätt som vi alla vill.
Vi ställs mot Engelholm direkt i kvartsfinal vad tror du om våra chanser att slå EVS?
Vi är två jämna lag och tittar man på lite statistik så är det inte så mycket som skiljer lagen åt, inget av lagen har något större övertag i något spelmoment så det kommer att bli en tuff matchserie där det gäller att vara närvarande hela tiden under matcherna och ta tillvara på de chanser som vi skapar. Att kunna vara här och nu kommer att vara nyckeln för oss, kan vi fokusera på det och vara närvarande samtidigt som vi gör den insatsen som kommer att behövas så kommer vi att ge oss själva chansen att gör den prestation som kommer att ge det resultat som vi vill ha. Men fokusen måste ligga på att vara i nuet och vår egen prestation, inte tänka för mycket på EVS eller ett framtida resultat.
Vad i själva spelet kommer att bli viktigt för att gå vidare direkt till semifinal?
Serve – servemottagning är som vanligt de momenten som lagen vill vinna och få ett övertag för att lättare skapa egna chanser till att vinna poäng. Men det kommer att bli väldigt jämnt så det gäller att ta chansen när den dyker upp, noggranna med de enkla sakerna och inte låta EVS vinna för enkla poäng, när EVS gör bra handlingar så kommer de att vinna poäng men det är när de inte gör de 100% handlingarna som vi måste vara på alerten och vända till våran egen fördel.
Hur ser det ut i spelartruppen?
Du får höra av dig i slutet av veckan så ska jag ge dig en riktig lägesrapport.
Kvartsfinal 1:3
Örebro – Engelholm
Lördag 13/3 kl 15:00
Matchvärd: Printoz
Se matchen live via volleytv.se
Du har väl inte missat ”Slutspels – Swishen” som kommer pågå under slutspelet?
Slutspelet kommer vi att köra kampanjen SLUTSPELS-SWISHEN där alla kan swisha entrébiljett och vara med i utlottningen av priser. Första omgången är fram till och med lördag 13/3.
Entrébiljetter kostar precis som vanligt, 100 kr för vuxna och 50 kr för övriga.
Nummer för Swish 123-4452082
Matchvärden PRINTOZ står priserna i utlottningen.
Priser i första slutspelsmatchen är:
# Ett knivset från Mannerheim. (från Printoz)
# En ostbricka med tillhörande ostknivar också från Mannerheim.(från Printoz)
# Ett årskort till säsongen 2021/22
Bild: Daniel Lubner
/klubben