Under måndagskvällen kom det oundvikliga beskedet att säsongen är över och att slutspelet är inställt.

Säsongen 2019-2020 kommer bli unik i historieböckerna. Det blir en tom plats på raden för svenska mästare 2019-2020 pga av det nya coronaviruset. Unikt trist men sett till omständigheterna det enda rätta. Klart att detta svider. Vi vet att vi har ett lag som på alla sätt förberett sig för just den här perioden. Redan från första träningspasset i augusti har målet varit inställt på att utmana om guldet. Nu blev det en titel i GP i januari, den enda titeln den här säsongen. Vi får glädjas med den segern när vi nu aldrig fick chansen att se om vi skulle kunna plocka hem det efterlängtade SM-guldet, ett guld som flera i den här generationen spelare verkligen kämpat för att uppnå. Nu blev det ett väldigt snöpligt slut på den treåriga resan med brons 2018, silver 2019 och som var tänkt att krönas med guld 2020. Men skam den som ger sig….

Nu vidtar en annan otroligt tuff matchserie. Den om att klara av att slutföra en säsong utan de ekonomiska intäkter som ett slutspel ger men där stora delar av  kostnaderna kvarstår. För många klubbar, precis som för många företag, är det svidande ekonomiska konsekvenser av covid19. Just nu är det svårt att överblicka allt. Att det blir ett tufft jobb framöver, det tror jag alla inser.

 

Vi riktar ett stort tack till alla som varit med oss under den här säsongen. Ert stöd och era positiva tillrop har varit en höjdpunkt för oss alla i klubben och laget.

Tack och fortsätt följ oss här på hemsidan eller i våra sociala medier. Vi kommer hålla er väl uppdaterade om vad som händer.

Bild: Klubben

/klubben